In vizor

O femeie a luat la ocazie un condamnat pentru omor pe care l-a lăsat în Gilău. Bărbatul evadase din București și încerca să ajungă în Satu Mare

Criminal evadat din fata unei clinici din BucurestiFoto: Politia Romana

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că o maşină de ocazie l-a scos pe Meszaros Zsombor din Bucureşti şi l-a lăsat la Tâncăbeşti, pe DN 1. La un moment dat, el a fost reperat în județul Cluj. În total, evadatul a mers cu patru maşini până la Oradea.

Cum a reușit evadatul să ajungă de la București la Oradea

Meszaros Zsombor (33 de ani) a ajuns în localitatea Floreşti din judeţul Cluj în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 01.00, conform unor surse ale jurnaliștilor de la Bihoreanul.

Până la Gilău, el ar fi fost transportat de o şoferiţă care ar fi aflat abia miercuri cine i-a fost pasager. „Au sunat-o de la Poliţie, la locul de muncă, s-o întrebe despre pasagerul ei. Femeia era să leşine, mai ales că fusese singură cu el în maşină”, spun sursele citate de Bihoreanul.

La Oradea, Meszaros ar fi ajuns miercuri în jurul orei 04.00, cu un TIR. El s-ar fi oprit într-o benzinărie unde a abordat un alt şofer de TIR, căruia i-ar fi spus că este şi el tot conducător auto, că i s-a defectat autotrenul şi că vrea să ajungă acasă, în Satu Mare.

Şoferul l-a refuzat şi a plecat, apoi a sunat la 112. În drum spre Oradea, șoferul de TIR auzise ştirile despre evadat și fusese oprit de mai multe ori, pe traseu, la filtrele organizate pentru prinderea bărbatului, iar poliţiştii îi arătaseră şi fotografii cu criminalul, mai scrie Bihoreanul.

Meszaros Zsombor a fost prins lângă urcarea pe podul care leagă centura municipiului Oradea cu Calea Clujului, unde făcea autostopul.

Deţinutul condamnat la 18 ani de închisoare pentru crimă a evadat, marţi, în timp ce aștepta într-o ambulanță în fața unei clinici din Sectorul 2 din Bucureşti. El se afla în custodia Penitenciarului- Spital Bucureşti Rahova. Potrivit Poliției Capitalei, aştepta într-o ambulanţă pentru a fi supus unui control medical, a deschis uşa autovehiculului şi a părăsit locul.

În 2017, Meszaros Zsombor, care avea atunci 26 de ani, şi-a ucis iubita, cetăţean german, în vârstă de 46 de ani, şi i-a abandonat cadavrul în portbagajul unei maşini, într-o parcare din Satu Mare.

sursa: hotnews.ro