Jos palaria

O familie nevoiasa si-a vazut casa ridicata de voluntari intr-o saptamana

Sotii Gaspar au o viata noua la care pana recent nici nu indrazneau sa viseze. Astazi s-au mutat in casa noua, ridicata intr-o singura saptamana cu ajutorul a peste 100 de voluntari clujeni si a echipei Habitat for Humanity Cluj.

Familia Gaspar a locuit cu parintii sotiei, sapte persoane in apartament, iar ulterior s-au mutat intr-o singura camera din apartamentul mamei sotului, Zoltan Gaspar.  Sotii Gaspar au visat dintotdeauna sa aiba o locuinta a lor, chiar daca optiunile le erau limitate si nu aveau venituri suficiente pentru un credit.

„Stiam cum va trebui sa arate casa la final, dar sa vezi cu ochii tai cum se ridica casa si cat e de mare fata de ce am avut inainte ne bucura enorm. Suntem bucurosi ca avem ocazia sa lucram alaturi de voluntari asa de harnici si le multumim pentru toate eforturile lor”, povesteste Erzsebet Gaspar.

In fiecare zi, cate o echipa de 20 de persoane au participat la ridicarea casei de la fundatie pana la acoperis. Ei au montat peretii si structura acoperisului, au pus placi de OSB si polistiren pe peretii exteriori si au izolat pe interior cu vata minerala.

„Pentru prima data, am tinut in mana un aparat care se cheama pendular; trebuie tinut sa nu vibreze, trebuie sa te uiti pe unde tai cu el, sa ramana taietura dreapta si nu ai foarte mult ghidaj. Asta mi s-a parut cel mai calificat lucru pe care l-am facut. Mi se pare o realizare mare, sa vezi casa facuta intr-o saptamana si sa ai sentimentul ca vrei sa pui mana si ca ceea ce faci ajuta”, povesteste Speranta Chis, voluntar SDL.

„Este o mare onoare pentru noi sa vedem cum voluntarii SDL si-au rupt din timpul lor la serviciu sau din timpul liber pentru a participa la Cluj Build si pentru a se dedica misiunii de a oferi unei familii in nevoie sansa de a locui decent”, declara Horea Jurcan, manager de constructii Habitat for Humanity Cluj.

Locuinta ridicata cu ajutorul voluntarilor SDL si a finantarii primite de SDL Foundation face parte din cea de-a saptea comunitate Habitat for Humanity Cluj din Jucu, unde asociatia va ridica 15 locuinte pana in iunie 2015.

Pentru efortul sustinut aratat de echipa Habitat for Humanity Cluj, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *