Din oras

O familie a deschis parcare privata langa Aeroportul International Avram Iancu

Scris de 11,723

Sotii Galina Canter si Ghenadie Canter au deschis, in urma cu o saptamana, o parcare privata la 6 minute de Aeroportul International Avram Iancu Cluj, parcare pe care au denumit-o, simplu, “Park and Fly”. Cei doi au ales un spatiu in apropierea casei lor din Jucu de Mijloc. Aveau in plan o astfel de parcare inca de trei ani de zile, iar acum au reusit in sfarsit sa-si indeplineasca visul. Sotii Canter spera ca peste doua saptamani sa le poata asigura si cazare clientilor care poposesc la ei si au un zboruri de dimineata.

Circuland zi de zi inspre Cluj-Napoca, sotii Canter au observat de fiecare data masinile care se ingramadesc in parcarea din aeroport, multe din ele lasate in zone interzise. Tocmai din acest motiv, s-au gandit sa le ofere calatorilor o alternativa mai ieftina.

“Noi circulam spre Cluj in fiecare zi, dus-intors, si vedeam ca erau parcate masinile pe borduri pe zonele care erau interzise. Atunci ne-am pus intrebarea de ce stau aceste masini parcate astfel, masini scumpe care aveau amenzi prinse pe stergatoare. Atunci, ne-am informat, asa, pentru noi si ne-am dat seama ca parcarea din aeroport este scumpa, mult prea scumpa si pur si simplu lumea nu-si poate permite sa stationeze acolo sau sa-si lase masina pe o perioada mai lunga”, explica Galina Canter.

Inainte de aceasta idee, ei au avut o afacere cu tractari la care au renuntat hotarati fiind sa se reorienteze inspre afacerea cu parcarea. De asemenea, foarte curand, in doua saptamani, cei doi spera sa le ofere clientilor si cazare.

“Ne-am reorientat catre afacerea cu parcarea fiindca vrem sa facem si cazare. Vrem sa ne adresam celor care calatoresc si au avioanele foarte devreme, multe familii vin cu copii, vin din zone cum sunt Suceava, Baia Mare, Satu Mare, care se pornesc din timp, nu au unde sa stea, nu au unde sa ramana peste noapte. Atunci ne-am gandit sa le oferim si cazare si parcarea propriu-zisa, sa poata sa-si lase in siguranta masina si sa le asiguram si transferul dus-intors catre aeroport”, completeaza aceasta.

Deocamdata, doar parcarea e functionabila, iar in doua saptamani va fi disponibil si serviciul de cazare pe care vor sa-l ofere chiar in locuinta lor. In prezent, lucreaza la amenajarea camerelor, iar serviciul nu va include si masa deoarece lumea care calatoreste nu ramane pentru mai multe zile.

Parcarea are o capacitate de circa 60-70 de masini, iar proprietarii acestora isi pot verifica masinile chiar din locul in care se afla in vacanta. 

“Masinile sunt monitorizate, clientii au acces la internet, isi pot verifica constant masina doar accesand codul. Parcarea este luminata, a fost facuta cap-coada pentru asta, pavata, s-a lucrat mult la ea, este luminata, ingradita, avem si caini de paza, facem asigurare pentru masini, acum suntem in lucru cu o firma de asigurari pentru a asigura masinile din parc”, informeaza doamna Canter.

Cu toate ca a fost deschisa recent, au inceput deja sa aiba clienti. Sotii Canter se orienteaza, in special, inspre clientii care trec prin Jucu, deci, chiar prin fata parcarii lor. Galina Canter asigura ca accesul se face cu usurinta, direct de pe centura. Initial, spune aceasta, se gandeau ca timpul facut pana la aeroport ar putea reprezenta o problema, insa in doar 6 minute clientii lor ajung la destinatie.

“Este foarte accesibil, drumul este liber, iar masina cu care se transporta este luata special pentru astfel de servicii. Ne-am gandit inclusiv la bagaje, pentru ca majoritatea care zboara au bagaje de cala voluminoase, deci, am facut o remorca speciala pentru toate bagajele, ne-am gandit inclusiv la mamele cu copii, sa aiba unde sa-si schimbe copilul, daca e nevoie, cine doreste poate sa faca un dus, se serveste o cafea din partea casei. Si la cazare, chiar daca noi nu oferim micul dejun, pentru ca suntem incepatori in acest domeniu si nu am vrut sa ne complicam foarte mult cu autorizatii de mancare, noi oferim din partea casei cafea, un croissant, un pahar cu apa. Ne-am gandit mai mult la confort si ne adresam in general familiilor”, incheie Galina Canter.

Pretul perceput de cei doi soti se calculeaza pe zi si include transportul dus-intors. Astfel, o zi costa 20 de lei, de la 2 zile la 6 zile, pretul parcarii este de 15 lei pe zi, intre 7-10 zile pretul este de 12 lei pe zi. Intre 11-15 zile costul parcarii scade la 11 lei pe zi, iar de la 15 zile in sus pretul este de doar 10 lei pe zi. Pretul include transportul dus-intors si servicii precum dus, cafea, apa si acces la televizor. 

Foto: Facebook/ Parcare privata Aeroport ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 16 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE