Din oras

O elevă a căzut de etaj în timp ce se află la o școală de pe Dorobanților

O tânără a primit asistență medicală de urgență după ce a căzut de la înălțime în cadrul unei școli situate pe strada Dorobanților.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență unei tinere care, cel mai probabil, a căzut de la înălțime în cadrul unei unități de învățământ situată pe strada Dorobanților din municipiul Cluj-Napoca.

Echipajele operative au găsit tânăra în stare de conștiență, era cooperantă, și prezenta multiple traumatisme. Echipajul SMURD i-a acordat asistență medicală de urgență, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

UPDATE

Tânăra  este elevă la Liceul de Arte Vizuale Romul Ladea și se afla la ora de engleză.

Într-o primă reacție după incident, reprezentanții ISJ Cluj au transmis că, înainte să cadă, eleva a fost atenționată de profesoară să se dea jos de pe pervazul geamului.

„Din declarațiile profesoarei reiese că eleva s-a dus înspre colegii din spatele clasei, în timp ce profesoara discuta cu un alt elev. Când a văzut-o stând în șezut, pe pervazul geamului din spatele clasei, a atenționat-o să coboare, îndreptându-se spre ea, moment în care fata s-a lăsat pe spate și a căzut în gol. Precizăm faptul că directorul Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca a informat imediat I.Ș.J. Cluj cu privire la incidentul petrecut în spațiul școlii, potrivit procedurii de comunicare a incidentelor în regim de urgență”, a transmis Inspectoratul Școlar Cluj într-un comunicat de presă.