Rondoul care se amenajeaza acum pe Calea Turzii si schimbarile pe care le implica au starnit nemultumirea unei clujence care i-a trimis primarului Emil Boc o petitie. Se cere imperios oprirea lucrarilor, reevaluarea solutiilor, schimbarea conceptului pentru iluminat si mai multe locuri de parcare.
Petiti a fost redactata si remisa apoi Primariei Municipiului Cluj-Napoca de care Andreea Muresan “in calitate de cetatean al orasului” . Prima nemultumire exprimata in petitie se refera la rondul de flori care tocmai se amplaseaza pe mijlocul strazii, “fapt care va duce la ingustarea benzilor de circulatie si la disparitia locurilor de parcare”.
“Avand in vedere faptul ca acest tronson de drum reprezinta intrarea intr-un european, consideram de utilitate mai mare realizarea a mai multe benzi de circulatie spre a usura intrarea in oras”, sugereaza semnatara scrisorii.
Potrivit acesteia, pe langa ingustarea drumului datorita constructiei acestui spatiu cu flori, “trotuarele de pe margine au fost largite in mod exagerat cu spatii incluse tot de flori , care nu isi justifica necesitatea”.
“In aceasta zona circulatia pietonala este redusa insa circulatia rutiera este foarte mare. Urmare acestei constructii si a desfintarii locurilor de parcare, cetatenii care vor fi nevoiti sa opreasca in aceasta zona, vor opri pe prima banda de circulatie. Astfel, administratia locala va “incuraja” practica de parcare abuziva si in nici un caz nu va ajuta cetateanul acestui oras sa isi desfasoare activitatile zilnice intr-un mod corect si civilizat. Astfel, singurii multumiti de aceste lucrari vor fi cei de la Administratia Locala – Primaria Cluj-Napoca care vor incasa mai multe amenzi, restul cetatenilor ramanand cu nemultumirea, supararea si nervii create de aceasta situatie”, atrage atentia clujeanca.
O alta reclamatie se refera la iluminatul public care se va face de pe aceste rondouri.
“Ce se va intampla cu reteaua de iluminat public de pe marginea soselei care functiona foarte bine ? Este o necesitate de maxima urgenta pentru orasul Cluj-Napoca inlocuirea acesteia? Consideram ca banii publici , care sunt si banii nostrii, ai cetatenilor din acest oras, ar putea sa fie alocati catre rezolvarea unor probleme stringente, ca de exemplu: asfaltarea unor strazi distruse, canalizarea unor sectoare din oras care nu au nici pana la aceasta data sistem de canalizare, locuri de parcare in oras, etc .
Noi, cetatii orasului Cluj-Napoca intelegem utilitatea infrumusetarii spatiilor publice dar nu in detrimentul asigurarii conditii decente si civilizate de circulatie pe drumurile publice si mai ales a asigurarii locurilor de parcare pentru noi toti”, arata Andreea Muresan.
Drept urmare, petitia se incheie cu trei revendicari. Prima este ca “in cel mai scurt timp de la data primirii prezentei sa faceti uz de toate caile pentru oprirea lucrarilor si reevaluarea solutiilor pentru acest tronson de drum”. Urmeaza cererea de a de a lasa reteaua de iluminat public pe marginea soselei “asa cum a fost pana acum si de a folosi acei bani publici la rezolvarea unor probleme stringente ale orasului Cluj Napoca” si amenajarea unor locuri de parcare pe acest tronson de drum , “cu atat mai mult cu cat in aceasta zona isi desfasoara activitatea numeroase societati comerciale”.
Oficialii municipalitatii nu au putut fi contactati pentru a-si exprima opinia despre aceasta petitie.
Alte petitii realizate de clujeni cu privire la aceste lucrari reclama lipsa cailor de acces de la Calea Turzii spre anumite strazi sau a unei piste de biciclete.
Proiectul de reabilitare a strazii Calea Turzii are un buget de aproximativ 4 milioane de euro.