Din oras

O clujeancă a fost atacată de ciori când alerga în Parcul Babeș

Prezența tot mai numeroasă a ciorilor îi exasperează pe clujeni. Aceștia sunt nemulțumiți de gălăgie, dar și de găinațul care îl lasă peste tot. Cetățenii solicită municipalității să fie luate măsuri pentru a reduce numărul acestora. 

„În aceasta dimineață, precum și în altele, era plin de ciori deasupra Clujului de au înegrit cerul. Aruncă o grămadă de găinaț peste orice și fac o gălăgie infernală. Ar trebui luate măsuri pentru combaterea acestor dăunatori, iar primavara distruse cuiburile cu ouă să nu se mai înmulțească excesiv”, se plânge un clujean.

Un alt cetățean susține că ciorile sunt periculoase și că îi atacă pe alergătorii din parcul Babeș.

„Vă rog frumos dacă se poate să ne ajutați cu eliminarea ciorilor din zona Parcul Babeș. Numărul acestora este în creștere an de an, mirosul neplăcut de fecale face insuportabilă plimbarea în parc. Este periculos pentru sănătatea copiilor care se joacă, iar mai nou ne atacă. Colega mea a fost atacată de ciori când alerga”, susține un alt clujean.

Acesta nu este un incident singular. Anul trecut în luna mai, o altă femeie susținea că o cioară a atacat-o chiar în fața blocului din Mănăștur.

City-managerul Gheorghe Șururbaru declara în 2022 că Primăria a achiziționat 15 echipamente care să țină ciorile departe de Parcul Central. Clujenii susțin însă că acestă investiție a fost inutilă, deoarece ciorile nu sunt deloc deranjate de ele, ba mai mult își fac cuiburi chiar lângă aceste aparate.

În Cluj-Napoca prezența masivă a ciorilor este favorizată și de existența rampei de gunoi, de unde acestea se hrănesc zilnic. Soluțiile pentru eliminarea ciorilor sunt limitate deoarece acestea sunt protejate de lege, iar vânarea acestora se pedepsește cu amendă sau chiar cu închisoare.