Din oras

O clujeancă a cerut sfatul unui avocat pentru că e deranjată de câinele vecinilor

O clujeancă a solicitat pe un grup dedicat sfaturilor primite de la avocați o soluție legală pentru a „determina” câinele vecinilor să nu mai latre. Femeia susține că locuiește într-o casă nou construită și nu beneficiază de liniște la care spera.

„Locuiesc la casă ( nou construită) în Cluj, într-un cartier nou de case, și ne deranjează lătratul de la câinele vecinului. Care cunoasteți Clujul, în Voroneț casele au fost construite relativ aproape una de alta. Daca știam, nu cumpăram. Până una alta, cale amiabilă sau înțelegere nu există. Zgomotul produs de la lătrat este excesiv și evident deranjant și vreau să știu dacă am o cale legală ca să pot rezolva situația”, a povestit femeia.

Așa cum era de așteptat, aceasta a primit o mulțime de reacții negative, postarea sa adunând peste 100 de comentarii.

„Două variante sigure: vindeți și vă mutați sau stați de vorbă cu câinele, îi explicați deranjul. E câine și normal că latră, n-o să miaune”.

„Na – câinele să nu mai latre, cocoșul să nu mai cânte, vaca să nu mai facă muuu. Scârțâitul de roți îl putem auzi, nu deranjează?! Așa o fi normal”!?

„Da,am auzit și eu de un dispozitiv antiprostie. Te atinge puțin și nu mai scoți perle toată ziua!”

„Vă deranjează un câine. Este simplu de rezolvat. Imaginați-vă că nu erați norocos și nu aveați bani de casă, că locuiați în București, pe un bulevard unde trec tramvaie și 4 benzi de autoturisme. Lătratul câinelui este…Vivaldi. Când muncești și ești obosit dormi neîntors”, sunt câteva dintre reacțiile internauților.

Printre puținele sfaturi utile primite de femeia a fost să își convingă vecinii să achiziționeze un aparat cu ultrasunete prin care ar putea fi controlat lătratul excesiv al câinelui.

„Există un aparat cu ultrasunete ( aceste ultrasunete nu sunt auzite de om, doar de animale). Atunci când este pe mod ” ON” câinele nu mai latră. Avem niște cunoștințe care aveau o cațelușă care atunci cand erau în curte, lătra foarte mult. Vecinii fiind deranjați de lătratul câinelui, au făcut reclamație la Protecția animalelor. Polițiștii le-au spus proprietarilor că trebuie să facă ceva cu ea, să nu mai latre deoarece deranjează vecinii. Atunci ei au cumpărat acest aparat despre care vă spuneam mai devreme, și ori de câte ori lăsau cațelușa în curte puneau și aparatul în funcțiune. Și uite așa a fost toată lumea fericită”, i-a recomandat un internaut.

Însă cei mai mulți i-au recomandat femeii să se mute, eventual la bloc, unde sunt șanse mai puține să fie deranjată de câine.

Evident, nemulțumirea femeii este întemeiată, mai ales că a investit cu siguranță o sumă importantă de bani, și cel mai probabil a căzut în plasa unor dezvoltatori imobiliari axați pe profit care au și construit casele foarte aproape una de cealaltă și cel mai probabil au făcut economie și la partea de izolație fonică.