Eveniment

O cisternă a armatei s-a răsturnat pe centura Vâlcele – Apahida

Scris de 680

O cisternă a armatei s-a răsturnat luni, 18 iunie, pe Centura Vâlcele – Apahida. Potrivit prefecturii Cluj, în urma accidentului a afectat parțial rețeaua de alimentare cu apă potabilă care deservește satul Gheorgheni, comuna Feleacu.

Cisterna transporta combustibil. La acest incident au intervenit cei de la Poliția Militarp, care au adus rapid câteva macarale pentru a ridica cisterna.

Cel mai probabil, șoferul a fost neatent, a ajuns cu roata în rigola de pe marginea drumului și s-a răsturnat.

”Din primele informații, evenimentul rutier s-a produs în jurul orei 12.00. Un conducător auto în vârstă de 28 de ani, care se deplasa cu o autocisterna pe Centura Vâlcele-Apahida, la un moment dat ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale”, a transmis IPJ Cluj.

UPDATE: Putem vorbi despre un dezastru ecologic la Cluj deoarece a fost nevoie de golirea și curățarea puțurilor din satul din vecinătate. O parte din locuitorii satului Gheorgheni au rămas fără apă după ce tone de carburant s-au vărsat în puțurile acestora.

Prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a convocat într-o reuniune de urgență reprezentanți din conducerea instituțiilor responsabile în gestionarea situației urmare a răsturnării în data de 18.07.2022 a unei cisterne cu motorină, care a afectat parțial rețeaua de alimentare cu apă potabilă care deservește satul Gheorgheni, comuna Feleacu. Imediat după incident, atât militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, cât și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au acționat prin golirea și curățarea cu motopompe a puțurilor.

Autoritățile locale împreună cu reprezentanții Armatei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au oprit alimentarea cu apă atât de la bazinul principal, cât și de la cele secundare, ca apa contaminată să nu ajungă la populație. Măsura a fost luată de urgență pentru ca cele 350 de gospodării de pe raza satului Gheorgheni să nu fie afectate, arată președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Irina Muntean.

O soluție provizorie ar fi o fântână din centrul satului, dar e nevoie în prealabil de o serie de analize pentru a determina potabilitatea apei. Munteanu cere ajutorul organizațiilor non-guvernamentale din județul Cluj pentru aprovizionarea cu apă îmbuteliată care să fie distribuită oamenilor din sat. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va asigura alimentarea cu cisterne de apa nepotabilă, care va putea fi folosită pentru animale sau uz casnic.

Compania de Apă Someș SA a furnizat încă de ieri apă potabilă prin cisterne care au fost duse în centrul satului. De asemenea, acesta se preocupă de identificarea și punerea în aplicare a unor soluții tehnice pentru curățarea bazinelor și în paralel, de realimentarea acestora cu apă, cât mai curând posibil, precizează Instituția Prefectului. De asemenea Garda de Mediu și Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj vor ajuta la decontaminarea apei direct de la conductele principale prin aplicarea unor filtre de curățare.

”Toate ajutoarele de apă potabilă, aduse în cisterne de către Compania de Apă Someș, cât și cele de apă nepotabilă, puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, vor ajunge în localitatea Gheorgheni, într-un anumit intervalul orar, iar cetățenii vor fi informați în acest sens și își vor putea duce apa necesară în recipiente proprii”, arată instituția.

Purtătorul de cuvânt al Diviziei 4 Infanterie Gemina, Oana Boier, susține că deversarea s-a produs prin rigola de scurgere a apelor pluviale de la marginea drumului, într-un bazin de colectare a apei.

 

Foto: Info Trafic 24 / FacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 30 mins Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 55 mins PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 1 hour Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 hours Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 5 hours In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 5 hours In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 6 hours Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 23 hours In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 1 day In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 1 day In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
 • Acum 1 day Rautacisme
  Aeroportul Cluj va avea sistem de identificare rapidă a obiectelor străine pe pistă. Să-și ia și președintele CJ Cluj un sistem de identificare a impostorilor în pită. A banilor publici, firește
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul le vâră pe gât sindicatelor OUG cu creșterile propuse pentru profesori, dar respinse de aceștia. Ciucă bagă și un șantaj emoțional: ”E momentul ca dascălii și elevii să nu mai stea departe de școală”
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE