Analiza

Numărul pedofililor găbjiți de DIICOT s-a dublat în anii pandemici. Statistica tristă pe care Strict Secret a pus mâna

Sunt obsedat de statistici, sunt obsedat de analiza cifrelor, îmi place să le întorc pe toate părțile, să găsesc perspective care scapă ochiului altor jurnaliști.

Stăruința mea a adus și roade. În 2018, publicam o anchetă economică în care analizam și demonstram că primele 100 de corporații din România își bat joc de statul român și plătesc foarte puține impozite pentru că declară intenționat profituri foarte mici. Investigația mea a fost citita de 400 000 de români și a generat ample dezbateri, cu puncte de vedere pro și contra.

Rolul meu nu e să fiu procuror. Ci să vă fac să gândiți.

Astăzi și mâine îmi propun să vă stric sărbătorile cu un subiect trist: escaladarea numărului de agresiuni sexuale împotriva copiilor, creșterea fără precedent a numărului de pedofili din România, notează strictsecret.ro

Subiectul pedofililor suscita puțin interes în viața de zi cu zi pentru români. Da, dacă moare un copil abuzat sexual sau dispare răpit de vreun criminal obsedat, atunci opinia publică este interesată.

Subiectul pedofililor trece în derizoriu în momentul în care se calmează lucrurile. Pur și simplu românilor nu le vine să creadă ca părinți că lor li se poate întâmpla asta. Până li se întâmplă.

Citește continuarea pe STRICTSECRET.RO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *