In vizor

Numărul de infectări s-a dublat într-o zi și a ajuns la 3.900 de cazuri. 52 de decese în ultima zi. Klaus e cu schimbările climatice: rămâne fără zăpadă pe pârtie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.900 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, mai mult decât dublu față de luni (1.756 cazuri), transmite Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 52 decese, dintre care 5 anterioare. Datele vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00.

În plină „explozie” a unui nou val al pandemiei, Klaus Iohannis se luptă cu schimbările climatice: A înființat un grup de lucru. Încă o tură de sinecuri din banii publici

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis înființarea la nivelul Administrației Prezidențiale a unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Grupul va reuni experți naționali și internaționali și membri de prestigiu ai comunității academice.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a decis înființarea la nivelul Administrației Prezidențiale a unui grup de lucru pe tema schimbărilor climatice. Această inițiativă face parte din angajamentul Președintelui României de a se implica în efortul național de combatere a schimbărilor climatice și de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu”, transmite marți Președinția.

Potrivit sursei citate, grupul de lucru va reuni experți naționali și internaționali, membri de prestigiu ai comunității academice din țară și din afara ei, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului non-guvernamental, financiar și economic, cu experiență solidă privind schimbările climatice.

„Primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul țării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung. Rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi prezentate constant publicului și înaintate Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor și planurilor naționale privind schimbările climatice, care trebuie finalizate de Guvern în perioada 2022-2023. Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile la nivelul României și la nivel internațional, fie că este vorba de valuri de căldură intensă, de secetă care distruge producția agricolă, de inundații sau de amenințări la adresa biodiversității provocate de incendiile de vegetație. În 2021, țara noastră s-a confruntat cu un număr record de avertizări de vreme severă imediată (cod roșu) emise de Administrația Națională de Meteorologie, iar specialiștii avertizează că acestea vor deveni tot mai frecvente în contextul schimbărilor climatice”, conform comunicatului de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version