In vizor

Numărul amenzilor aplicate de polițiști în starea de urgență, mai mare decât numărul persoanelor testate pentru COVID-19. Clujul, printre orașele fruntașe

Valoarea amenzilor date până în 19 aprilie pentru nerespectarea ordonanţelor militare este identic cu impozitul pe profit încasat de stat in luna februarie. De fapt, numărul amenzilor date de polițiști este de câteva ori mai mare decât numărul persoanelor testate pentru infecția cu noul coronavirus. Întrebarea firească este care au fost prioritățile Grupului de Comunicare Strategică, ale specialiștilor din Sănătate și ale Guvernului liberal-militar Orban: testarea populației pe scară largă sau aplicarea amenzilor pentru asigurarea încasărilor la stat? Care a fost prioritatea statului și implicit a președintelui României în plină stare de urgență?

Surse neoficiale din poliția română au recunoscut că în secțiile de pe tot cuprinsul țării a existat un adevărat „concurs” între agenți în privința numărului de amenzi aplicate și a valorii acestora. Chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică a infirmat această informație, românii pățiți au ajuns la o concluzie comună: numărul mare de amenzi aplicat de polițiști a depășit orice caracter preventiv, transformându-se într-o metodă punitivă: sancționarea cu orice preț.

Numai așa putem descifra înțelesul acestui record.

Doar de Paște s-au dat aproape 3.400 de sancţiuni, iar în aproape o lună de zile, aproximativ 200 de mii de cetăţeni au fost amendaţi.

Autoritățile au aplicat în mai puțîn de o lună, respectiv în intervalul 24 martie – 19 aprilie, aproximativ 200 de mii de amenzi persoanelor care nu au respectat regulile impuse de ordonanțele militare.

Astfel, valoarea totală a amenzilor a fost de aproape 400 de milioane de lei. 

Aproximativ egală cu suma încasată în luna februarie pe impozitul pe profit și de două ori mai mare decât cea încasată din taxele vamale, notează capital.ro

Clujul este fruntaș în aplicarea amenzilor

În 7 Aprilie, polițiștii clujeni au constatat 244 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de 583,110 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare în vigoare.

Într-o singură zi, în data de 8 Aprilie, forțele de ordine au aplicat 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 434.900 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În dimineața zilei de 10 Aprilie, presa clujeană anunța un nou record: erau aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 634.045 lei.

Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

Potrivit Instituției Prefectului Județului Cluj, polițiștii clujeni reușeau să aplice 149 de sancțiuni contravenționale, după o activitate de 24 de ore în Noaptea de Înviere și Duminica de Paști, în valoare totală de 316.035 lei, majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

În contrast cu sancțiunile aplicate, Guvernul liberal-militar Orban nu a reușit să efectueze, de la finele lunii Februarie și până în preajma Paștelui ortodox nici măcar 100.000 de teste. 

Atenție! 

La un număr de 100.000 de teste, numărul persoanelor testate se înjumătățește, întrucât pentru o singură persoană pot fi efectuate până la trei teste în cazul suspiciunii de COVID-19. 

De altfel, Grupul de Comunicare Strategică nu a făcut public numărul persoanelor testate din România de la instalarea stării de urgență și până în prezent, evitând să răspundă solicitărilor deputaților și senatorilor din Parlamentul României în acest sens. 

Bunăoară, în 19 Aprilie era anunțat public un număr de 93.611 teste pentru noul coronavirus  efectuate, la nivel naţional, conform informării Grupului de Comunicare Strategică.

Spre exemplu, aliatul strategic al României, Statele Unite ale Americii, efectuează zilnic un număr de 150.000 de teste, urmând să crească nivelul de testare la 450.000 de persoane testate pe zi. O situație similară poate fi regăsită și în alte state europene, precum Germania, Franța ori Spania: testarea populației se face constant, pe scară largă.

În acest context, dar și în urma căderii masive în sondaje a Partidului Național Liberal, autoritățile au „îndulcit” comunicatele oficiale, iar începând de joi, transmit numărul de persoane verificate, mai puțin numărul amenzilor aplicate și valoarea acestora. 

Astfel, conform Agerpres, poliţiştii au verificat, în ultimele 24 de ore, peste 30.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, au intervenit la 2.513 evenimente şi au constatat nouă infracţiuni privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Cu cel mai redus număr de persoane testate, România este gata să iasă din starea de urgență în data de 16 mai 2020, conform unui anunț recent al președintelui Klaus Iohannis, iar Guvernul liberal-militar nu deține încă informații despre numărul de persoane asimptomatice, categorie ce va reprezenta un risc major pentru întreaga populație a țării. 

 

 

 

 

sursa foto: wowbiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *