Politica

„Nu văd de ce aş fi exclus din PSD”, susține Patriciu Achimaş-Cadariu după ce l-a ”porcăit” în public pe colegul de partid Alexandru Rafila

Deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu a afirmat, miercuri, după declaraţiile critice şi votul său în comisiile de sănătate împotriva numirii lui Alexandru Rafila la conducerea Ministerului Sănătăţii, că nu vede de ce ar fi exclus din PSD, menţionând că a candidat la Parlament pe listele social-democraţilor pentru pacienţii cu cancer.

  • „Nu văd de ce aş fi exclus din PSD”, a spus Achimaş-Cadariu, întrebat pe această temă după audierea lui Alexandru Rafila în comisii. Întrebat de ce sunt neînţelegeri cu ministrul Alexandru Rafila privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului, Patriciu Achimaş-Cadariu a spus că este şi el mirat.

„În momentul în care au apărut să indicii că lucrurile degenerează, degenerează în sensul că nu se aplică o lege care scapă de la moarte oameni, eu am sesizat acest lucru şi eu cred că toată lumea s-a sesizat. Ei bine, în acest moment cred că orice partid are mecanisme interne, are regulamente prin care să regleze astfel de de situaţii”, a afirmat deputatul PSD.

Chestionat dacă conducerea PSD i-a reproşat poziţia, el a spus:

„Personal, n-am simţit niciodată nicio animozitate din partea nimănui. Avem un număr de zeci de mii de pacienţi de cancer, e demonstrat în toată lumea că instrumentul prin care poţi să-i salvezi este un Plan naţional de control şi combatere a cancerului. Ai această lege votată şi nu o aplici, nu este criminal?”, a explicat Achimaş-Cadariu.

Întrebat dacă planul are nevoie de modificări, Achimaş-Cadariu a spus:

„Se induce o falsă chestiune şi a repetat-o (Rafila – n. r.) de foarte multe ori: pacienţi de categoria întâia şi a doua. Aceasta este o chestiune sinistră. Planul, măsurile lui generale, se adresează tuturor pacienţilor cu cancer, în mod particular, prin metodologia de realizare a unui plan, întotdeauna se concentrează pe primele cinci localizări solide, plus copii şi hematologice. Deci, faptul că facem un plan pe 10, 20 de localizări este o invenţie din nou, ca şi democraţia originală. Cred că statul român are datoria să finanţeze planul de cancer”, a adăugat el.

În legătură cu faptul că a candidat pe listele PSD, Achimaş-Cadariu a explicat:

„Eu am fost invitat să candidez pe listele PSD şi îi mulţumesc PSD pentru acest lucru şi atunci am spus că voi candida pentru pacienţii de cancer şi până la urmă jurământul meu este pe Constituţia României, pe Biblie şi cred că faţă de asta şi faţă de ce mi-am asumat, am întreaga responsabilitate”.