Cooltura

Nu te pune cu somnul sau Miorița fără sens, o nouă aberație pe scena „culturală” clujeană

Scris de 691

De vreo lună-ncoace/ gura nu-i mai tace/ și se promovează,/ mesaje lansează,/ clujenii salivează/ că o mioriță/ jucată de-o actriță/ ne aduce nouă/ comedie nouă/ cu Bob Rădulescu și cu Cuculescu,/ cu mari actori și-actrițe,/ ce joacă miorițe.

Și am mers ca prostuʼ,/ nu și-a avut rostuʼ,/ și-am văzut nimic,/ ce altceva să zic?!

Kitsch era pe scenă,/ de cum am intrat/ am realizat/ că nu-i comedie,/ ci o tragedie,/ o banalitate/ fără doar și poate.

„NU TE PUNE CU INGERII sau MIORITA RELOADED” îi zice/ și nu se dezice/ titlul n-are sens,/ poate-l înțelege/ doar Mario Dance,/ care-a organizat/ piesa de …! La pomul lăudat/ eram antrenat/ să merg gata deziluzionat,/ dar de data asta/ m-a lovit năpasta/ și naivitatea/ și-am lăsat acasă/ toată răutatea./ Dar, cum am ajuns/ un gând m-a pătruns/ că voi adormi/ și mă voi trezi/ doar după ce piesa/ se va isprăvi.

Eu așa gândesc,/ nu cred că greșesc,/ treaba a fost gândită/ că lumea se agită/ și va lua bilete/ de pui pe afiș/ pe cel Cuculean/ și pe Dumitrean./ În rest, je m’en fiche!

„Bani să iasă, zic/ și nu mă complic!”

O comedie mare/ se petrece la mare/ pe un chei de port,/ cireașa de pe tort,/ unde e și-un mort/ la un moment dat,/ că cei doi actori,/ pe post de infractori,/ mi ți-l bat pe unuʼ/ până cade nebunuʼ/ de pe schela de lemn/ cu nasu-ntr-un plastic/ ce reprezintă fantastic/ valurile mării./ 

Mări, se vorbiră/ și-așa se sfătuiră/ de mă plictisiră/ vreo oră jumate,/ până căzui pe spate!/ N-aveau subiect/ și nici sentiment/ și nici vreun substrat/ Piesă de …!

Ca să nu-o lungesc,/ să te plictisesc,/ umor n-am găsit,/ deși m-am străduit,/ numai de grădiniță…/ De ești copiliță/ și râzi și la deget,/ când ți se arată,/ vei râde și-acum,/ dar nu cu gura toată,/ doar de complezență,/ să faci act de prezență.

Păcat de Rădulean/ și de Cuculean/ și de Tărcean/ și de Dumitrean!/ Spectacolu-i anulează/ și nu ne distrează,/ îi aplatizează/ și-i banalizează./ Toți 4, mari actori/ Nu au ce juca/ Nu e a lor vina.

Vina e a noastră/ pentru că acceptăm/ și participăm/ la orice piesă proastă…/ E numai vina noastră!ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE