In vizor

Nu se mai pot face programări pentru cărțile de identitate electronice. După doar șapte zile, platforma e nefuncțională

Scris de 371

Primarul Emil Boc alături de ministrul de Interne, Lucian Bode, au anuțat cu mare fast demararea la Cluj-Napoca a proiectului pilot pentru cărțile de identitate electronice. Interesul a fost crescut încă din prima zi când peste 450 de persoane au optat pentru noua carte de identitate. 

La o săptămână de la marele anunț, platforma pentru programările online în vederea eliberării cărților de identitate electronice nu mai funcționează. În acest moment sunt ocupate toate locurile pentru luna august, jumătate din luna septembrie și fiecare zi de vineri din luna octombrie. Platforma nu îți permite să selectezi niciuna dintre datele aparent disponibile pentru a face o programare. 

Un clujean a vrut să afle de la angajații Primăriei Cluj-Napoca când se va deschide platforma, el susținând că a încercat în repetate rânduri în ultimele zile să se programeze, fără succes. O fi un alt proiect menit să îi aducă primarului Boc capital de imagine, dar care de fapt are mari lacune de funcționare. 

„Pagina de internet pentru programări pentru cartea electronică de identitate nu funcționează de zile în șir. Încerc întruna să mă programez și nu se poate selecta o zi din calendar. Dar zilele se tot ocupă în continuare. La telefon, de la Direcția de evidență a persoanelor din Primărie, mi s-a spus că ei nu fac programări telefonic. Doar pe net. Asta după ce am fost pus să sun la București, că mă vor programa de acolo. La București au râs puțin de mine și mi-au spus că pentru Cluj programările se fac din Cluj. M-am învârtit în cerc cu telefoanele, cu vreo 6 persoane, pentru ca în final să mi se spună pe un ton deranjat, din Primărie, după ce am tot insistat să-mi dea o soluție, că ei nu au ce să facă și să caut eu, când o să “se dea drumul” la pagină, să mă programez. Nu mi se pare normal și civilizat să se întâmple asta. Pagina respectivă e disponibilă cât, 2 minute pe zi? Că de câte ori verific, e imposibil să te programezi. De ce ați început acest proiect dacă nu avem acces la el? Când se va “da drumul” la pagină? Pe care oricum zilele se ocupă in continuare, dar acces să te programezi nu există. Cel puțin nu pe această cale”, explică clujeanul experiența cu platforma de programări pentru noile cărți de identitate. 

Ministrul Bode a dat asigurări că acest proiect va fi un exemplu de bună practică și că se va ridica la așteptările celor care solicită noua carte de identitate. Iată însă că în clasicul stil românesc platforma deja dă rateuri și evident nimeni nu este vinovat.

„Sunt încrezător că acest proiect pilot este deschizător de drumuri şi va fi un exemplu de bună practică, la standardele de calitate si eficienţă aşteptate de cei care vor solicita acest nou tip de act de identitate”, a declarat ministrul Bode la lansarea proiectului.

Noua carte electronică de identitate, care va înlocui treptat actualul buletin, este în teste la Cluj-Napoca în următoarele șase luni, apoi, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite aceste carduri.

Potrivit MAI, în funcție de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide și un al doilea ghișeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 54 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 hour In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 2 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 4 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 5 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 22 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE