Vocea ta

"Nu-s mașini cu ce trăbă"

Despre cum îşi bat joc firmele de colectare a deşeurilor de colectarea pe care clujenii se chinuie să o facă selectiv, Ziar de Cluj a tot scris.

CITEŞTE: La TREI ANI de când colectarea selectivă a gunoaielor a devenit lege inoperabilă, Primăria anunță o „campanie de conștientizare” privind sortarea deșeurilor pe fracții

CITEŞTE: Colectarea selectivă a gunoaielor sau eșecul administrativ al lui Emil Boc. Și-a făcut-o cu mâna sa…

CITEŞTE: Cum dau peste cap muncitorii de la Brantner și colectarea gunoaielor și circulația – VIDEO

CITEŞTE: ÎNCRENGĂTURI NEBĂNUITE în afacerea anului – Administratorul Mănăstirii Nicula, în relații strânse de business cu Primăria lui Emil Boc

CITEŞTE: Din nou, despre (ne)colectarea selectiva a deseurilor: Managementul deseurilor exista, dar lipseste cu desavarsire

CITEŞTE: Colectarea selectivă a gunoaielor, pretext pentru RADP să perceapă tarife mai mari. Banii clujenilor, cheltuiți din cauza incompetenței autorităților

Adică municipalitatea are afacerile sale, clujenii plătesc taxe în plus, dar colectarea se face la grămadă.

Dar am zis să citiţi şi opinia clujeanului Răzvan Radu, publicată pe Clujul Civic, să nu ne mai zică hatteri de serviciu şi postacii Oastei Domnului Nostru Emil Bocalnost’ că avem ceva cu bietul gospodar şi gaşca sa de frecători de mentă din Primăria de Cumetrie.

NU-S MAŞINI CU CE „TREBĂ”

Asta a fost fraza zilei. Mi-a spus-o un gunoier care încărca și cartonul și plasticul în aceeași mașină a Brantner-Vereș. Cartier retro din orașul smart.

Am zâmbit, nu l-am filmat, nu le-am pozat mașina, pentru că nu ei sunt de vină. Oamenii aceștia au o meserie neplăcută dar necesară și își câștigă din greu pâinea.

Dar gândiți-vă : noi, plătitorii de taxe, ne strofocăm să punem separat materialele reciclabile, iar firma de salubritate le adună la grămadă și (conform gunoierului) le separă „acolea”, dacă le separă.

Și toate acestea pentru că la firma plătită gras din banii de taxe, contractată de autoritățile locale, „nu-s mașini cu ce trăbă”.

Ce-ar face un primar gospodar ? Probabil și-ar trimite argații în inspecție (că pentru a penaliza pe baza unui contract îți trebuie date concrete și dovezi documentate), apoi i-ar face cu ou și oțet pe cei de la firma de salubritate și le-ar da termen până la rezilierea contractului: bă, ori faci cum ai promis, ori de la mine nu mai pupi bani.

No, deci, așadar și carevasăzică prin urmare, stimați domni primar, viceprimar, directori din Primărie, consilieri locali, cum vi se pare faptul că nu merge colectarea selectivă la Cluj pentru că nu-s mașini cu ce trăbă ?

P.S. în poze, cele două pubele dedicate golite de aceeași mașină, pe Aleea Scărișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *