Din oras

Nu mai sunt locuri la Ortopedie Pediatrica la Spitalul de Recuperare

Programari pentru o consultatie la specialistii de la Ortopedie Pediatrica de la Spitalul Clinic de Recuperare se fac doar pentru anul viitor, locurile pentru 2015 fiind deja epuizate. Mai mult, se plange o clujeanca, pentru a face o programare pentru 2016 e nevoie sa revina dupa data de 15 decembrie. Conducerea Spitalului arata ca aplica acest sistem de programari tocmai din cauza adresabilitatii foarte mari.

“Am sunat la Spitalul Clinic de Recuperare sa fac o programare la Ortopedie Pediatrica, iar raspunsul a fost halucinant: pentru anul asta nu mai sunt locuri, programarile pentru ianuarie-martie 2016 se fac doar dupa data de 15 decembrie. Ma intreb pentru ce platim asigurari, daca atunci cand avem nevoie nu putem beneficia de servicii? De ce trebuie sa sun peste o luna ca sa obtin o programare la trei luni distanta?
Si asa incepe totul. Cei care pot trec la planul de rezerva – isi activeaza pilele si relatiile. Daca nu le ai, platesti! Ca doar ii gasesti pe aceiasi medici si in clinici particulare”, a scris clujeanca pe Facebook.

La Sectia de Ortopedie Pediatrica a Spitalului de Recuperare lucreaza doi medici, dar, spune directoarea spitalului, Sanda Patrichi, asta nu ar fi neaparat o problema.

“Sunt doi medici, care pe langa programul de ambulator mai au si program operator si de supraveghere, dar nu asta e problema. Am vorbit cu colegii si mi-au spus ca programarile pe un interval mai lung nu erau eficiente. Aparea locul ocupat si pacientul nu mai venea. Asa ca programarile se fac pe un trimestru, iar la finele fiecarui trimestru se fac programarile pentru trimestrul urmator. In plus Serviciul de Ortopedie Pediatrica exista si la Spitalul de Copii, unde timpul de asteptare este de cateva zile, nu e ca si cum copilul nu ar putea fi tratat in tot Clujul in sistemul de stat”, a explicat Patrichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *