Afacerea zilei

Nova Power & Gas, profit senzațional pe 2019. Frații Teofil și Simion Mureșan au intrat și pe piața de retail de gaze

După câțiva ani dificili în piața de energie electrică și gaze, una extrem de concurențială, frații Teofil și Simion Mureșan, proprietarii Electrogrup SA, au dat lovitura pe 2019, marcând un profit de circa 2 milioane de euro, cu aproape 50% mai mult decât anul trecut, după ce au rulat aproape 42 milioane de euro ca cifră de afaceri. Este un semn foarte pozitiv pentru grupul de firme Electrogrup fiindcă mulți jucători s-au „ars” în trecut, falimentând pe instrumentele de trading din branșă.

Și mai interesant este că Nova Power & Gas vrea să intre foarte agresiv pe piața de gaze ce se adresează consumatorilor casnici, care se liberalizează începând cu 1 iulie astfel încât Nova Power & Gas poate dubla serviciile oferite către clienții persoane fizice și prin faptul că ei furnizează și energie electrică.

Nu e de neglijat nici aspectul că Nova Power & Gas oferă consumatorilor finali energie verde, un bun diferențiator de marketing mai ales pentru tinerele familii din România, tot mai preocupate de acest aspect.

De unde are energie verde Nova Power? Puțini știu că cei doi oameni de afaceri au investit serios încă de acum nouă ani în infrastructura de producție de energie electrică din surse regenerabile fotovoltaice. Astfel Nova Power & Gas deține Parcuri Fotovoltaice CEF la Câmpia Turzii și Livezile, cu o putere instalată de 10 MW și o producție anuală de 10.500 MWh.

sursa foto: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *