Din oras

Noutati la Targul de Cariere Cluj: workshopuri, seminarii, internship-uri si voluntariat

Clujenii care isi cauta un loc de munca sunt asteptati la Targul de Cariere care va avea loc marti si miercuri la Iulius Mall. Evenimentul aduce si de aceasta data noutati: Atelierul de Cariere, un program national care le ofera tinerilor cu varste intre 20 si 30 de ani sansa de a participa la seminarii si workshop-uri gratuite.

Cei care doresc sa participe la Atelierul de Cariere trebuie sa completeze formularul de inscriere de pe www.atelieruldecariere.ro.

Invitatii speciali sunt Kate Lowes, CEO in cadrul UK Innovation Group si Dan Manolache, devenit CEO la 28 de ani. Ei vor vorbi despre experienta lor in drumul catre descoperirea si urmarirea vocatiei, dar si despre depasirea obstacolelor din viata profesionala.

De asemenea, Antonia Onaca, consultant cu o experienta de peste 10 ani in mediul business și in sectorul nonguvernamental, va sustine o serie de workshop-uri numite, generic, „Ghid de supravietuire la birou”, la care doritorii pot descoperi instrumente de eficientizare a muncii, de progres si luare de decizii in cariera.

Programul este de la 14.00 la 18.00, iar activitatile vor fi gazduite de sala de conferinte a Hotel Univers T.

Atelierul le mai propune celor interesati sesiuni gratuite de consiliere in cariera, in fiecare zi de eveniment intre 11 si 19,  in compania unor consultanti specializati, care ii asteapta pe doritori in incinta Targului de Cariere, la parterul Iulius Mall. Sesiunile au o durata de circa 15 minute și sunt personalizate pentru fiecare participant in parte.

„Participantii sunt incurajati sa interactioneze cu potentialii angajatori in cadrul Targului de Cariere. Printre cele 30 de companii prezente la evenimentul din aceasta toamna se numara BUW, Dennemeyer, EON, Endava, Genpact, McDonalds, Office Depot, Steelcase, Sykes si Terapia Ranbaxy. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau in curs, cu sau fara experienta de munca, sunt principalii candidati vizati de companiile angajatoare prezente la Targul de Cariere”, precizeaza oficialii manifestarii.

Tinerii mai pot gasi aici oferte de internship-uri si de voluntariat.

O noutate propusa de organizatori este secțiunea de oferte in domeniul educației: 60 de universitați din strainatate isi prezinta oferta de studii in cadrul Targului de Cariere, prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere.

„Printre destinațiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesați de studiile in strainatate sunt universitațile din Suedia, Olanda, Belgia și Italia, precizeaza organizatorii. Oferta de studii in strainatate cuprinde și programe ale unor universitați precum cele din Southampton, Groningen, Nijmegen sau Aberdeen, foarte bine clasate in topurile internaționale”, adauga organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *