In vizor

Noul sef de la IPJ Cluj a condus trei ani fosta “Doi si-un sfert”

Comisarul-sef Cristian Pintea va asigura interimatul la conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj, dupa ce chestorul Ioan Pacurar a inaintat MAI cererea de pensionare.  Pintea preia fraiele institutiei cu o avere deloc de neglijat. Comisarul este expert in Criminalistica si a condus timp de trei ani serviciul local al DGIPI, fosta „Doi si-un sfert”.  Numele lui este legat si de un incident avut cu un subaltern de la Rutiera, pe care l-ar fi umilit in public.

Noul sef de la IPJ Cluj lucreaza in Politie din 1992. Inainte de aceasta, insa, a fost coordonatorul activitatilor studentilor la Academia de Politie. Potrivit CV-ului sau, comisarul Pintea vorbeste, pe langa engleza si franceza, si limba rusa.

Dupa ce a trecut pe la mai multe birouri din cadrul IPJ Cluj– Ordine Publica,  Economic-Financiar – intre 2003 si 2006 a fost seful Biroului Informatii din cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Cluj, urmasa fostei “Doi si-un sfert”. Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) are structuri de informatii foarte puternice, fiind numita chiar mai puternica decat SRI.

Rolul directiei este acela de a informa Ministerul de Interne despre tot ce misca in Politie, fiind un serviciu secret.

Dupa aceasta perioada, comisarul Pintea a revenit la sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Cluj, intre 2006-2009, iar din 2009 este al doilea om in Politia clujeana, fiind desemnat adjunct sef pentru coordonarea activitatilor pe linie de politie judiciara.

Acesta este absolvent de Stiinte Econimice si Drept – specializarea Criminalistica dar si al Academiei de Politie si este originar din Bucuresti.

Avere deloc de neglijat

Potrivit declaratiei de interese, Cristian Pintea este actionar la Carbochim. Adjunctul de la IPJ Cluj are trei apartamente in Cluj-Napoca si un teren luat in concesiune in comuna Baisoara. Anul trecut, si-a vandut o masina cu 5.000 de euro. Potrivit declaratiei de avere, acesta are active financiare de peste 20.000 de euro. Comisarul Pintea a avut, in 2012 un venit de peste 52.000 de lei de la IPJ Cluj, la care se adauga indemnizatia pentru hrana si echipament, de peste 10.000 de lei.

Sotia acestuia este avocat si au impreuna o fiica, eleva in Cluj-Napoca.

Numele lui a fost legat de un incident petrecut in 2011, cand comisarul Pintea l-ar fi umilit pe un coleg de la Serviciul de Politie Rutiera, pe motiv ca acesta din urma l-a oprit in trafic.

Politistul Sergiu Todea a sustinut ca a fost umilit in strada de Pintea, pentru ca a avut curajul sa il opreasca in trafic si sa il intrebe de ce nu a acordat prioritate unui pieton. 

Ulterior, politistul a fost sanctionat, dar instanta a decis ca IPJ Cluj a aplicat o sanctiune ilegala in cazul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *