De cartier

Noul Cluj – “Bufnițele de noapte” au transformat Băile Someșeni în focar de infecție – FOTO & VIDEO

Străzile adiacente arterelor principale, cartierele mărginașe și cartierele noi din Cluj-Napoca se transformă în rampe ilegale de gunoi. Este suficient să intri în „inima” cartierelor și imaginea este cu totul alta față de cea de la drumul principal.

În săptămânile trecute v-am arătat Mănășturul, Europa, Borhanci. Astăzi mergem împreună într-o plimbare cu iz balcanic în cartierul Someșeni. Câteva sute de metri după Aeroport, în capătul străzii Sportului, pe terenul fostelor Băi Someșeni se arată un peisaj primăvăratic de o frumusețe fără seamăn. Aici este Noul Cluj, după cum ne anunță un abțibild lipit pe un stâlp de electricitate.

Oamenii care locuiesc la casele de lângă groapa ilegală de gunoi dau vina unii pe alții pentru focarul de infecție de lângă ei. Spun că „bufnițele de noapte”, adică vecinii lor, merg pe ascuns, noaptea, și aruncă deșeuri mari pe terenul viran. Ar fi venit și Poliția Locală și muncitorii de la firmele de salubritate, zona ar fi fost igienizată, dar la scurt timp s-a umplut la loc.

Mai grav este că și pârâul Becaș, aflat chiar lângă rampa ilegală de deșeuri, este poluat. Pe maluri sunt aruncate gunoaie, în albie se văd chiar și trotinete, PET-uri și alte gunoaie.

Dincolo de podul de peste Becaș, sunt aruncate peste tot uși, jucării, piese de mobilier, cosmetice, saci cu moloz, plapume, rumeguș.

„Scheletul” unei dubițe de transport marfă completează decorul. Totul arată întocmai ca într-un oraș de cinci stele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *