Rautacisme

Noua generație „de calitate” USR PLUS Cluj, certificată ISO, după chipul și asemănarea votanților

Clujeanul Tudor Galos, consultant GDPR, a remarcat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, noua față a USR PLUS Cluj, una după chipul și asemănarea votanților. Mai ales a votanților interni care, duminică, 11 octombrie, și-au ales candidații pentru Parlamentul României:

„Zicea Alex Tocilescu că USR PLUS nu prea mai reprezintă electoratul care l-a ales în 2016. Aș nuanța puțin această expresie, USR PLUS nu mai reprezintă idealurile celor care în 2016 l-au format și l-au votat. Dar electoratul și-l reprezintă perfect, este exact după forma și asemănarea lor.

Alex spune (și îi dau dreptate) că electoratul USR PLUS este format în special din corporatiști. Sunt și antreprenori, dar corporatiștii sunt inima partidului. Și partidul se poartă fix ca inima sa.

În corporații românii se sapă unii pe alții. Se sapă intelectual, disputele se termină nu în cafteli, ci în 360 reviews cu noroi aruncat pe toate părțile. Întrebați headquarter-ul oricărei multinaționale de unde îi vin cele mai multe plângeri despre colegi. Vă vor spune că din România, clar.

Ne mirăm că în USR PLUS Cluj o secretară ce nu a trecut un examen de titularizare de auditor junior într-o comună, având certificările ISO ale firmei puse în CV este pe lista candidaților în fața lui Emanuel Ungureanu. Dar în corporațiile din România cum credeți că se fac promovările? Secretare ce nu scriu corect în limba română ajung account director și fac praf relațiile la clienți, doar fiindcă la un moment dat un director și-a redescoperit tinerețea cu ea.

Serios, totul este după chipul și asemănarea votanților.”

Secretara la care se referă Tudor Galos în postarea sa este Elena-Loredana Ciubucă, locul 4 pe lista candidaților USR PLUS la Camera Deputaților.

Tânăra are un CV „impresionant”, ea trecându-și în el toate micile realizări de până acum: asistent manager la Prime Telecom (pe românește, un fel de secretară a directorului), consultant imobiliar la Napoca Imobiliare (pe românește, a intermediat vânzarea de imobile), manager achiziții la 4C Project Consulting.

În CV-ul său de pe LinkedIn, Elena Ciubucă și-a trecut și ampla experiență de voluntariat în cadrul „Generației Plus” (a fost președintele Generației Plus Cluj până în februarie 2020, actualmente fiind membră a Biroului Național), dar și activitatea de stagiar în cadrul Consiliului Județean Cluj (4 luni), de voluntar în cadrul Centrului pentru Studiul Democrației și al Centrului pentru Politici Publice. Tânăra a fost voluntar și în proiectul „O Masă Caldă”, a participat și la un internship de 4 luni la Primăria Cluj-Napoca.

Ciubucă a studiat științe politice la FSPAC, unde a urmat și un masterat în administrație publică, adică studii care, în lipsa unei susțineri politice, nu i-ar putea oferi o „masă caldă”.

Printre cursurile înșirate în CV-ul său stufos, Elena Ciubucă l-a trecut și pe cel de auditor intern ISO, de care se amuză acum internauții:

Un amănunt care, desigur, nu apare în CV-ul tinerei politicience este rezultatul probei scrise la examenul organizat în data de 6 ianuarie 2020 pentru ocuparea postului contractual de „Inspector de specialitate debutant – Compartiment dezvoltare din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Jucu”.

La examenul scris la care a participat, doxă de carte și de experiență (potrivit CV-ului ei impresionant), Elena Ciubucă a obținut 2,5 puncte din 100, reușind să se claseze pe penultimul loc (o altă participantă la concurs obținând 0 puncte).

Râde internetul

În cadrul alegerilor interne, actualii parlamentari ai USR Cluj, senatorul Mihai Goțiu și deputatul Emanuel Ungureanu, au pierdut în fața unor colegi de partid pe care, practic, nimeni nu îi cunoaște. Cei care spun că asta este o dovadă că USR PLUS promovează oameni noi în politică greșesc, fiindcă a veni în fața electoratului, cu două luni înainte de alegeri, cu oameni noi, dovedește doar prostie politică. Plus și-a impus propriii candidați pe listele pentru alegerile parlamentare (din 6 decembrie, dacă nu le va amâna situația epidemiologică), însă pe tinerii propuși îi recomandă doar „vocea și talentul”.

Elena Ciubucă, membra PLUS care ocupă poziția a patra în lista pentru Camera Deputaților, a atras atenția prin certificările ISO din CV, care se pare că au fost mai importante pentru colegii de partid, decât realizările lui Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu.

După nominalizarea sa pe listele de candidați, tânăra de 25 de ani are toate șansele de a deveni vedetă, ea ajungând subiect de glumă pe rețelele de socializare:

„Băi, s-a făcut o greșeală la USR Plus Cluj. Fata asta are toate standardele de calitate, de ce a ieșit abia pe 4?!

Nimeni nu mai apreciază adevărata valoare în ziua de azi.

Recunoașteți, niciunul nu v-ați gândit să vă treceți așa ceva în CV”, a postat pe Facebook Ami Burulea.

„Românește, TUV ăsta sună destul de rău. Numa’ zic”, a comentat lectorul UBB Dumitru Cornel Vîlcu, care a și spus „adio, USR!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *