Ca au vrut, ca n-au vrut, angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj (RAADPP) s-au mutat din sediul pe care il ocupau deja de ani buni si au cedat fostul spatiu Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva. A trecut o saptamana de atunci, iar plangerile la adresa noului sediu au disparut brusc. Ceea ce inainte era “horror” si “dezastru” s-a transformat usor in “ok”.
“Plangerile s-au facut inainte ca oamenii sa vada cladirea si ce urma sa facem din ea. Ei au crezut ca o sa ramana la fel, dar am modificat foarte mult”, spune Mircea Avram, directorul RAADPP.
Si, intr-adevar, etajele pe care le-au ocupat angajatii statului s-au transformat vazand cu ochii in cateva saptamani.
“Am ras tot de pe pereti, am zugravit, am pus parchet nou peste tot, am cumparat mobila noua in fiecare birou. Am inlocuit intreaga instalatie electrica, am pus geamuri termopan si am cumparat pana si doua centrale noi. Nu cred ca cineva poate sa spuna ca locul asta arata horror”, mai spune Avram.
Si Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte, spune ca plangerile catre institutia pe care o conduce au incetat sa mai vina.
“S-au mutat si nu au fost proteste. Mutarea a fost grea, dar institutia functioneaza. La inceputul saptamanii nu le-a mers internetul, dar aceste lucruri sunt inerente. Se vor decurca. Vom incerca sa le dam intreaga cladire in administrare, se vor intinde si vor avea si mai mult spatiu decat aveau la fostul sediu”, a declarat acesta.
Foc de paie
Angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj (RAADPP) nu voiau sub nicio forma sa se mute din fostul sediu. Oamenii au trimis un memoriu Consiliului Judetean (CJ) Cluj in care spuneau ca “nu reprezentam, totusi, o tabara de nomazi greu tolerate de autoritati si care poate fi mutate usor, de colo-colo”.
“Calificativele date starii actuale noului sediu de colegii care l-au vizitat oscileaza intre horror si dezastru”, spun angajatii RAADPP in memoriul adresat Consiliului Judetean Cluj. Noul locatie, sustin ei, nu asigura nici prin suprafata si nici prin modul de organizare a spatiului disponibil, conditiile necesare pentru desfasurarea activitatii regiei.
Angajatii, care au semnat pe capete memoriul, au facut o analiza a modului in care aceasta realocare “va afecta capacitatea regiei de a-si indeplini sarcinile”: noul sediu are mai putine birouri, vestiare, casierii, mai multe arhive, dar semnificativ mai putine ateliere – cu 130 mai putine. In plus, la sediul nou nu exista niciun atelier, pe cand la cel actual sunt 36, iar in sediul nou holurile sunt prea inguste pentru a aseza dulapuri si nu exista pod.