Din oras

Noi povești despre sensul giratoriu din Borhanci. Se va face odată cu centura metropolitană

Extinderea străzii Constantin Brâncuși și crearea unui sens giratoriu în Borhanci nu se pot face din cauză că este nevoie de o lege specială de la Guvern. Cu toate acestea, conducerea Primăriei Cluj-Napoca insistă cu acest proiect la fiecare ieșire în spațiul public. De fiecare dată este fredonată aceeași melodie: administrația publică locală este pregătită, dar Guvernul trebuie să dea o decizie.

Sensul giratoriu din Borhanci și strada Constantin Brâncuși se vor face la Sfântul Așteaptă. Terenul de care Primăria are nevoie aparține stațiunii de cercetare a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Guvernul trebuie să dea o lege specială în acest sens. Mai nou, conducerea Primăriei spune că odată cu proiectarea centurii metropolitane se va face proiectarea și pentru Brâncuși. Se vorbește despre două proiecte care vor fi realizate cândva în viitor. În acest moment, nu există nimic concret. Sunt doar vorbe goale.

„Sensul giratoriu din Borhanci este în așteptare. Noi suntem pregătiți și odată cu proiectarea centurii metropolitane o să facem și proiectarea lărgirii străzii Constantin Brâncuși până la Lăcrămioarelor. Din nefericire pentru noi, cu toată deschiderea pe care am avut-o de la USAMV nu pot să ne predea terenul fiind o stațiune de cercetare și e nevoie de o lege specială care trebuie să fie votată de Parlament, după aceea Guvernul să mai dea o decizie și abia apoi să intre în proprietatea noastră acest teren. Nu poate fi expropriat acest teren. Dacă s-ar fi putut, lucrurile ar fi fost deja rezolvate. Noi am înaintat către Guvern mai multe adrese în care ni s-a spus că este nevoie de această lege specială. Va fi un proiect de hotărâre făcut de către colegii mei din PNL și sper să fie votat în Parlament pentru a rezolva aglomerația din cartierul Borhanci”, a spus, miercuri dimineața, viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.

Realizarea sensului giratoriu este deja o poveste fără final. În 2015 au început primele discuții despre acest proiect. Atunci, Emil Boc spunea că nu are teren. Anul trecut, a început să spună însă că a găsit deschidere la USAMV. Dan Tarcea declara anul trecut că dar există riscul să dureze 10 ani până când vor intra în posesia terenului.

”Problema este terenul. Am avut discuții cu Universitatea Agricolă pentru că o parte din teren este în proprietatea lor. Acest teren este încadrat ca stațiune pomicolă și nu poate nici măcar expropriat, nici cedat Primăriei pentru a putea fi făcută investiția. Căutăm o soluție pentru a putea face și drumul pe terenul lor. Discutăm de un hectar de teren, pe care cei de la Universitate l-au dezmembrat, dar avem nevoie de o hotărâre de guvern. Pentru Parcul Feroviarilor am așteptat 5 ani să fie dată hotărârea de Guvern. Dacă mai trebuie și un vot în Parlament va mai dura 5 ani. Căutăm soluții alternative: să facă investiția USAMV, pentru că și ei au interese în zonă sau să ne dea un drept USAMV -ul și să facem noi această investiție”, spunea Tarcea, anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *