Din oras

Noi atribuții în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public din Cluj: activități de testare și analize tehnice

Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, structură aflată în subordinea administrației locale, dobândește noi atribuții în materie de testare și analize tehnice. Decizia în acest sens aparține reprezentaților Consiliului local care urmează să aprobe un proiect de hotărâre conform căruia RADP Cluj-Napoca va putea efectua în regim propriu activități de testare și analize tehnice. Activitatea de testare se va desfășura în cadrul Bazei de Producție Mixturi Asfaltice și Betoane situată pe strada Cantonului. 

„RADP Cluj-Napoca desfasoara o paleta larga de activitati in domenii diverse: constructii, prestari servicii, ecarisaj.

RADP Cluj-Napoca se ocupa cu administrarea domeniului public, intretinerea, repararea, ranforsarea (consolidarea), reabilitarea si reconstruirea drumurilor publice, constructii de autostrazi, drumuri si constructii destinate sportului, servicii de mecanizare, fabricarea betonului si a mixturii asfaltice, reparatii de autovehicole, inchirierea utilajelor, constructii si demolare, cu personal de deservire aferenta, lucrari de deszapezire, activitate de semaforizare si marcaj rutier pe raza municipiului Cluj-Napoca, activitate de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar in municipiul Cluj-Napoca, intretinerea spatiilor verzi, producerea si comercializarea materialului dendro, comert cu ridicata cu flori si plante, prestari servicii de agrement(strand, canotaj), afisaj, administrare wc-uri publice, administrare piata de vechituri,  activitati de pompe funebre, activitate de paza a cimitirelor municipale, activitate de ecarisaj”, se arată pe site-ul acestei structuri ale cărei începuturi țin de anii 70 ai secolului trecut.

Acum, acestei entități aflate în subordinea administrației locale îi revin noi atribuții, conform unui proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali: domeniul de activitate al regiei va fi completat cu noi sarcini privind activități de testare și analiză tehnică. 

RADP Cluj a mai obținut noi atribuții chiar în prima parte a anului 2020, după ce RADP obținuse de la Consiliul Județean contractul de 10 milioane de euro, fără licitație, pentru finalizarea lucrărilor de la CMID, aceeași regie subordonată Primăriei Cluj-Napoca era desemnată să asigure temporar administrarea și operarea centrului de deșeuri din cadrul CMID.

CITEȘTE ȘI: RADP Cluj va asigura temporar administrarea și operarea centrului de deșeuri din cadrul CMID

Nici în privința altor atribuții, precum refacerea și reconstruirea drumurilor, lucrărilor de deszăpezire, administrarea wc-urilor publice ori activități de pompe funebre, RADP Cluj nu stă tocmai bine, iar cel puțin în ultimii 2 ani a fost nevoie de intervenția directă a primarului Emi Boc, după ce activitățile specifice de pompe funebre au fost amânate de RADP Cluj chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. 

CITEȘTE ȘI: Cu mortul de Revelion. Drama unei familii din Cluj: „În timp ce stăm să ne uitam la televizor de Revelion, ea e într-un frigider la pompele funebre!”

În același timp, probabil una dintre cele mai acute probleme se referă la rampele de deșeuri de la Pata Rât, aflate în administrarea RADP și care nu au fost niciodată închise conform reglementărilor aprobate. Rampa neconformă de deșeuri de la Pata Rât trebuia închisă în septembrie 2019, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici în acest an.

În martie 2020, RADP Cluj obținea aprobarea unui buget de peste 110 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Peste 110 milioane de lei pentru Regia Autonomă a Domeniului Public

RADP Cluj-Napoca este susținută anual din bani publici, din banii clujenilor, alocați cu generozitate de municipalitatea clujeană pentru diverse „proiecte”:

construcții, ridicări auto, întreținerea, reabilitarea și modernizarea drumurilor publice, activitate de semaforizare și marcaj rutier, lucrări de deszăpezire, administrare wc-uri publice, întreținere cimitire și activități de pompe funebre, ecarisaj etc.

Practic, tot ce încape pe domeniul public intră în domeniul de activitate al acestei entități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *