Din oras

Niciun candidat pentru sefia Muzeului de Arta

Scris de 447

Chiar daca au mai ramas doar doua zile in care se pot depune dosarele de candidatura pentru postul de manager al Muzeului de Arta, pana acum la Consiliul Judetean, institutia careia ii este subordonat muzeul, nu a inregistrat nicio candidatura.

“Termenul limita este luni, 27 octombrie. Nu s-a depus nicio candidatura pana acum. De obicei se depune pe ultima suta de metri”, a precizat Alin Iuga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Salariul nu este deloc de neglijat, actualul manager, Calin Stegerean, a incasat anul trecut lunar 3.000 de lei, ramanandu-i timp berechet pentru activitati independente pentru a-si rotunji veniturile.

Nici astazi nu este de gasit la muzeu si, potrivit angajatilor, va fi disponibil abia luni. La telefon raspunde greu si cand aude de cine este deranjat brusc isi pierde semnalul, dar si dorinta de a mai raspunde la telefon.

Calin Stegerean, initial muzeograf al institutiei de cultura timp de sase ani, din 2000, ajunge sef de sectie si apoi din 2009 director interimar al Muzeului de Arta, iar in 2011 castiga concursul de managament. Anul trecut a avut un salariu de aproximativ 3.000 de lei la care s-au adaugat venituri din conventii civile de  peste 7.000 de lei si 760 de euro din chirii, adica 3.420 de lei.

Perioada de management pentru care se organizeaza concursul este de trei ani. In perioada 28 octombrie – 4 noiembrie se va realiza analiza planurilor de management, iar intre 5 si 11 noiembrie vor fi programate interviurile, care presupun sustinerea planurilor. Comisia de concurs va fi numita prin dispozitie de presedintele Consiliului Judetean.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul din cele mai importante muzee din Romania cu o colectie de peste 14.000 de piese de pictura, sculptura, arte grafice, decorative si fond documentar. Galeria Naţionala de Arta este expoziţia permanenta a muzeului unde sunt expuse cronologic peste 200 de lucrari de arta reprezentative pentru istoria artei din Romania, din care 58 sunt clasate in categoria tezaur. In 2013 Muzeul a avut aproape 45.000 de vizitatori.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 7 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 8 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 13 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE