Din oras

Niciun candidat pentru sefia Muzeului de Arta

Chiar daca au mai ramas doar doua zile in care se pot depune dosarele de candidatura pentru postul de manager al Muzeului de Arta, pana acum la Consiliul Judetean, institutia careia ii este subordonat muzeul, nu a inregistrat nicio candidatura.

“Termenul limita este luni, 27 octombrie. Nu s-a depus nicio candidatura pana acum. De obicei se depune pe ultima suta de metri”, a precizat Alin Iuga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Salariul nu este deloc de neglijat, actualul manager, Calin Stegerean, a incasat anul trecut lunar 3.000 de lei, ramanandu-i timp berechet pentru activitati independente pentru a-si rotunji veniturile.

Nici astazi nu este de gasit la muzeu si, potrivit angajatilor, va fi disponibil abia luni. La telefon raspunde greu si cand aude de cine este deranjat brusc isi pierde semnalul, dar si dorinta de a mai raspunde la telefon.

Calin Stegerean, initial muzeograf al institutiei de cultura timp de sase ani, din 2000, ajunge sef de sectie si apoi din 2009 director interimar al Muzeului de Arta, iar in 2011 castiga concursul de managament. Anul trecut a avut un salariu de aproximativ 3.000 de lei la care s-au adaugat venituri din conventii civile de  peste 7.000 de lei si 760 de euro din chirii, adica 3.420 de lei.

Perioada de management pentru care se organizeaza concursul este de trei ani. In perioada 28 octombrie – 4 noiembrie se va realiza analiza planurilor de management, iar intre 5 si 11 noiembrie vor fi programate interviurile, care presupun sustinerea planurilor. Comisia de concurs va fi numita prin dispozitie de presedintele Consiliului Judetean.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul din cele mai importante muzee din Romania cu o colectie de peste 14.000 de piese de pictura, sculptura, arte grafice, decorative si fond documentar. Galeria Naţionala de Arta este expoziţia permanenta a muzeului unde sunt expuse cronologic peste 200 de lucrari de arta reprezentative pentru istoria artei din Romania, din care 58 sunt clasate in categoria tezaur. In 2013 Muzeul a avut aproape 45.000 de vizitatori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *