Din oras

Niciun candidat pentru sefia Muzeului de Arta

Scris de 447

Chiar daca au mai ramas doar doua zile in care se pot depune dosarele de candidatura pentru postul de manager al Muzeului de Arta, pana acum la Consiliul Judetean, institutia careia ii este subordonat muzeul, nu a inregistrat nicio candidatura.

“Termenul limita este luni, 27 octombrie. Nu s-a depus nicio candidatura pana acum. De obicei se depune pe ultima suta de metri”, a precizat Alin Iuga, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Salariul nu este deloc de neglijat, actualul manager, Calin Stegerean, a incasat anul trecut lunar 3.000 de lei, ramanandu-i timp berechet pentru activitati independente pentru a-si rotunji veniturile.

Nici astazi nu este de gasit la muzeu si, potrivit angajatilor, va fi disponibil abia luni. La telefon raspunde greu si cand aude de cine este deranjat brusc isi pierde semnalul, dar si dorinta de a mai raspunde la telefon.

Calin Stegerean, initial muzeograf al institutiei de cultura timp de sase ani, din 2000, ajunge sef de sectie si apoi din 2009 director interimar al Muzeului de Arta, iar in 2011 castiga concursul de managament. Anul trecut a avut un salariu de aproximativ 3.000 de lei la care s-au adaugat venituri din conventii civile de  peste 7.000 de lei si 760 de euro din chirii, adica 3.420 de lei.

Perioada de management pentru care se organizeaza concursul este de trei ani. In perioada 28 octombrie – 4 noiembrie se va realiza analiza planurilor de management, iar intre 5 si 11 noiembrie vor fi programate interviurile, care presupun sustinerea planurilor. Comisia de concurs va fi numita prin dispozitie de presedintele Consiliului Judetean.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul din cele mai importante muzee din Romania cu o colectie de peste 14.000 de piese de pictura, sculptura, arte grafice, decorative si fond documentar. Galeria Naţionala de Arta este expoziţia permanenta a muzeului unde sunt expuse cronologic peste 200 de lucrari de arta reprezentative pentru istoria artei din Romania, din care 58 sunt clasate in categoria tezaur. In 2013 Muzeul a avut aproape 45.000 de vizitatori.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 15 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 15 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE