Politica

Nici un politician român nu ar gândi scăderi de taxe și impozite ca facilități fiscale, numai jecmăneală și atac la buzunarul celor care mai muncesc. Ce ascunde creșterea salariului minim la 3000 de lei?

Scris de 453

“Salariul minim în România este o hotărâre de Guvern care de câteva zile este postată în transparență publică pe site-ul Ministerului Muncii, o majorare a salariului minim până la nivelul de 3000 de lei. De la 1 ianuarie, discutăm despre această măsură de vreo 2-3 luni de zile, am discutat în comisia de dialog social din cadrul Ministerului Muncii, dar și în consiliul național tripartit. Am mai avut vineri încă o discuție cu mediul de afaceri atât pe legea dialogului social, cât și pe majorarea salariului minim. Suntem în situația în care marți în ședința de guvern, vom mai avea o discuție cu tot cabinetul, după care își urmează cursul, pentru că după postarea pe transparența publică mai avem un test IMM de parcurs, mai avem o discuție în Comitet economic social. Sunt pași de urmat, procedurali, astfel încât de la întâi vigoare să intre de la 1 ianuarie să intre în vigoare”, ne explică Marius Budăi, ministrul Muncii.

Acum salariul minim brut pe țară este de 2.550 lei pe lună, începând de la 1 ianuarie 2022, potrivit Hotărârii de Guvern 1071 din 4 octombrie 2021. Creșterea a fost de 10,9% față de nivelul din 2021. La un salariu minim brut de 2550 de lei, angajatul primește în mână un salariu net de 1524 de lei, iar firma plătește un cost total salarial (salariul complet) de 2607 lei. În tabelul de mai jos aveți calculul pentru salariul minim de 3000 de lei:

Comparați și vedeți ce înseamnă de fapt ”creșterea de venituri” care se va realiza prin această extrem de trâmbițată măsură. Venituri la statul de cumetrie pentru mite salariale și pensii speciale, să poată ieși ”Justiția curată” la pensie la 45-49 de ani.

 • CE ÎNSEAMNĂ, DE FAPT, “CREŞTEREA” SALARIULUI MINIM: Acum e 2550 + 200 neimpozabili (dacă vrea angajatorul şi nu ştiu de ce n-ar vrea). Prin urmare, angajatul ia 1724 lei net. Cu creșterea la 3000 de lei brutul, dispare schema cu 200 de lei neimpozitaţi şi angajatul ia 1774. Restul din 450 îi ia statul. Că aşa se prefac polticienii Statului de Cumetrie că ajută. Ajută să facă praf iniţiativa privată.

Prin urmare, din 2023, angajatorii privați (statul nu este angajator pe banii lui, ce nu dă prin impozite angajaților săi, plimbă din buzunarul drept în cel stâng) vor mai scoate din buzunarele lor, încă 211 lei/angajat/lună pentru a întreține primele de osânză ale adormiților și sinecuriștilor din pita banului public.

Cu 1,5 milioane de angajaţi plătiţi la nivelul minim dintr-un total de 5 milioane de salariaţi, lunar statul mai bagă lunar la teșcherea 31.650.0000 de lei. Dintr-un fleac care va ciurui și mai tare sectorul particular. Că 1 din 4 români câștigă salariul minim, dar sinecurile, cumetriile și cei care sunt necesari sistemului ticăloși încasează și 120.000 de lei pe lună. ”Puțin de la mulți, pentru mult la puțini” – aceasta ar trebui să fie deviza Ministerului Muncii din România.

Nici un politician român nu ar gândi scăderi de taxe și impozite ca facilități fiscale, numai jecmăneală și atac la buzunarul celor care mai muncesc. Punem pariu că acea facilitate de 200 de lei neimpozabili acordați angajaților, va dispare odată cu implementarea acestui fake de bunăvoință salarială? Punem pariu că acest fake salarial va fi folosit ca bază pentru creșterea în lanț a restului de salarii de la stat, mai ales a celor nesimțit de mari?

Punem pariu că și în 2023 va fi supraimpozitat contractul de muncă part-time? Ceva funcționa și regla câștigurile în sectorul privat, au venit nehaliții polotici și au stricat sub pretextul că ”vampirul burjui” suge sângele angajatului și-l explotează cu astfel de contracte.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 6 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 7 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 7 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 8 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 20 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 1 day Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 1 day Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE