De săptămâna viitoare, potrivit viceprimarului Dan Tarcea, părinţii nu vor mai putea urca în aceste autobuze să îşi însoţească copiii la şcoală. “Dacă este autobuz dedicat elevilor, nu se mai urcă nimeni în autobuzul respectiv”, spune viceprimarul din fața unui microfon prietenos la un radio.
“În această săptămână pot să se urce şi părinţii împreună cu copiii lor să se asigure că lucrurile sunt în regulă, că funcţionează bine. Am avut în prima zi şi 38 de părinţi care au folosit aceste mijloace de transport în comun, astăzi au fost 57 de părinţi. Pentru această perioadă de 45 de zile testăm mai multe variante. În această săptămână vom lăsa şi părinţii să urce împreună cu copiii. Aceste mijloace de transport nu sunt destinate părinţilor sau altor categorii de populaţie, ci strict pentru copiii care sunt în clasa 0-IV. În condiţiile în care un copilaş are un frate mai mare la acelaşi liceu sigur că îi vom da voie şi fratelui să urce în acest mijloc de transport în comun pentru că ar fi culmea ca părintele să îşi aducă un singur copil la şcoală cu maşina”, a spus Tarcea, adăugând: „De luni vom încerca să restricţionăm accesul părinţilor în autobuze. Dacă un autobuz are 36 de locuri, 40, pe scaune, în condiţiile în care sunt şi părinţii aceştia ocupă locul copiilor. Aceste autobuze sunt dedicate copiiilor. Dacă este cursă specială dedicată elevilor se poate restricţiona accesul părinţilor. Sigur că în această săptămână autobuzele nu au fost pline cu excepţia celui care merge în Mărăşti, acela a fost foarte plin, 55 de copilaşi au intrat în autobuze. Din zona Mărăşti vin cei mai mulţi copii la aceste două licee”, a mai spus viceprimarul.
Noi așteptăm să ni se zică cine semnează pentru integritatea copiilor care urcă în respectivele autobuze, cine-și asumă responsabilitatea? Da, copiii au voie să circule singuri pe mijloacele de transport în comun încă de la vârsta de 7 ani – însă unii din clasa zero nu au această vârstă, în mod cert. Vom urmări cu interes reacția părinților la această declarație și ne întrebăm, legitim: de ce nu se suplimentează cursele dacă se constată că se supra-aglomerează?
Al naibii populism ieftin, cum nu-și țin acești papagli ai administrației publice locale în frâu băierile vorbelor azvârlite-n văzduh! Cum se avântă ei să azvârle cu promisiuni ce nu se pot onora decât din vorbe și cum nu pot ei acum să spună, cinstit, că ori nu există suficiente astfel de autobuze, ori câteva în plus ar da peste cap traficul și așa sufocat, ori, cel mai aproape de adevăr: aceste autobuze școlare au fost soluția scoasă din joben de către municipalitate la lipsa de soluții cu privre la trafic – un hocus-pocus ieftin care să mascheze că nu s-a făcut absolut nimic timp de 3 luni, pe timpul verii, pentru a intra coerent din punctul de vedere al traficului, în noul an școlar.
Fotocredit: Monitorul de Cluj