In vizor

Nici la Cluj, Taverna Racilor nu are autorizație de incendiu. Cum a moșmondit domnul Nicolau dosarul de autorizare

În urma incendiului care a mistuit restaurantul Taverna Racilor din Snagov, Ziar de Cluj vă prezintă în exclusivitate faptul că nici restaurantul deschis de Paul Nicolau, zis Pescobar, la Cluj nu are autorizație pentru securitatea la incendiu. Informațiile au fost oferite de autoritățile abilitate, să nu creadă domnul Nicolau că Ziar de Cluj are ca unic scop denigrarea dânsului.

După neregulile constatate de Protecția Consumatorului, iată ca iese la iveală faptul că cel puțin două restaurante din lanțul Taverna Racilor funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Unul dintre restaurante, cel din Snagov s-a făcut scrum azi noapte, în urma unui incendiu. ISU a transmis că localul nu avea autorizație și fusese amendat anterior.

Cel de-al doilea restaurant, cel de la Cluj-Napoca, funcționează tot fără autorizație pentru securitate la incendiu.

Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj de la ISU Pescobar fusese amendat și de ISU Cluj deoarece deschisese localul înainte de a obține autorizația pentru securitate la incendiu.

„Ulterior consultării documentelor și a analizei din teren a inspectorilor de prevenire, s-a constatat faptul că administratorii localului aveau obligația de a relua procesul de autorizare și că funcționau deja fără autorizație de securitate la incendiu. Drept urmare, inspectorii de prevenire au aplicat o amendă în cuantum de 50.000 de lei”,  ne-a transmis ISU Cluj.

După ce a fost amendat și anunțat că este nevoie să se autorizeze, Paul Nicolau avea obligația să depună documentațiile la ISU Cluj în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu. Lucru care, la fel ca și în cazul restaurantului din Snagov, nu s-a întâmplat până azi.

Ziar de Cluj a atras atenția asupra iresponsabilității celor de la Taverna Racilor din Cluj atunci când au avut restaurantul plin, deși în apropiere pompierii se luptau să stingă un incendiu care a cuprins un depozit.

Însă neregulile lanțului de restaurante deținut de Pescobar nu se opresc aici. În luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a închis pentru o perioadă de la 6 luni la un an restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, după ce a găsit nereguli și au aplicat amenzi la toate controalele pe care le-au făcut pe parcursul verii. ANPC, care a făcut acest anunț, a publicat imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. Restaurantul nu avea nici autorizație de la primărie, spunea ANPC.

După incendiul de la Snagov ar fi o dovadă de iresponsabilitate crasă din partea lui Pescobar să mai țină deschis restaurantul de la Cluj înainte obținerii autorizației de la ISU. În acest moment Pescobar își pune în pericol clienții cu buna știință, totul în numele profitului.

Puțin probabil să fie o coincidență faptul că ambele locații funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Probabil ca la fel ca în cazul controalelor de la Protecția Consumatorilor, Pescobar crede că el este mai presus de lege. Inendiul care a mistuit restaurantul de la Snagov a dovedit ca aroganta și șmecheria se plătesc.

 

Exit mobile version