FOTOGRAFILA

NESIMȚIRE în orașul de CINCI STELE: stand de TAXI pe pista pentru BICICLETE

Scris de 104

Pista de biciclete frumos colorată cu verde de pe strada proaspăt renovată Emil Isac a fost transformată în parcare pentru taxiuri. Oricum sunt puține pistele de biciclete, însă nici cele care au fost amenajate nu pot fi folosite. De cele mai multe ori pistele pentru biciclete sunt blocate de mașinile parcate ilegal. 

Poliția Locală și RADP sunt imediat la datorie când e vorba să ridice mașinile parcate ilegal, dar nu au văzut taxiurile parcate chiar în centrul Clujului. 

TRĂIASCĂ POLITIA LOCALA!!!! PLĂTIȚI DIN BANII PUBLICI. Dacă era o mașină privata imediat era ridicata, dar la ăștia nu le face nimeni nimic, probabil sunt colegi între ei, cei de la Locala cu taximetriștii.

Sunt chiar și clujeni care le iau apărarea taximetriștilor. Sunt peste 2000 de taxiuri și doar 400 de locuri de parcare. Mai mult, în ultima perioada, o parte din cele câteva standuri de taxi din zona centrală au fost eliminate.

”Mai oameni nu vreau sa le iau partea dar daca la casa de cultura s-au desfiintat locuri in stand, la oncologic si pe clinicilor parcheaza oricine pe locurile destinate taxi li central nu mai sunt locuri de taxi unde sa stea si ei? Sa mearga in cartiere?”, consideră un clujean.

”Din pacate Primaria Cluj-Napoca a uitat ca in acest minunat oras sunt 2500 de taxiuri si a taiat in ultimii 10 ani 50% din locurile de parcare (Titulescu, Croco, casa de cultura). Pe langa asta au venit peste taximetristi si ( o sa iau hatereala) Boltul Uber si Freenow care au injumatatit clientela lucrand la pret mic fiind ilegali si nereglementati. Puneti-va in locul taximetristului. Chiar isi permite sa se tot plimbe pana gaseste un loc legal? Nu mai aruncati cu pietre pana nu cunoasteti situatia”.

Aceeași explicație o au și taximetriștii. Aceștia acuză lipsa locurilor de parcare dedicate lor, astfel că nu au unde să aștepte clienți. 

”Daca nu sunteti in situatie nu cunoasteti!!!!! Cam unde ati vrea sa stam daca nu avem standuri??? Pe luna?? Stiu ca nu e corect si ne luam amenzi dar repet unde sa asteptam??? Domnul Boc in loc sa ne faca standuri le desfiinteaza!!!!! Sa. Va vad o zi in trafic de dimineata pana seara si dupa mai comantati!!”, explică un taximetrist.

Modificările aduse de primarul Emil Boc în zona centrală au nemulțumit foarte mult șoferii. Boc a încercat să ofere mai mult spațiu pietonilor, bicicliștilor și autobuzelor, fără însă a găsi soluții și pentru șoferi sau taximetriști. A eliminat parcări, standuri de taxi, măsură care nu a făcut decât să îi determine pe șoferi să își lasă mașinile pe trotuare sau pe pistele pentru biciclete. Singurii care sunt în avantaj sunt polițitștii locali care împart amenzi și cei care se ocupă de ridicări.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE