Rautacisme

Nepăsarea Poliției locale Cluj-Napoca din bani publici se întreține

Citim de pe site-ul instituției că Primăria municipiului Cluj-Napoca, organizează concurs pentru ocuparea, pe o perioadă nedeterminată, a 33 de  funcţii publice de execuţie vacante la Direcţia Generală Poliţia Locală.

Pentru ce?

Că și cei pe care îi are sunt suficienți pentru a se plimba degeaba doi câte doi, sau pentru a se giugiuli prin baruri la o cafea.

Să vă dăm un exemplu recent, dar extrem de vechi prin modul în care se parchează ilegal, în același loc, sub nasul inexistenților polițiști locali, de mai bine de un an de când Ziar de Cluj monitorizează.

Și ieri dimineață, fix în același loc, intersecția dintre strada Universității și strada IC Brătianu (unde este cinematograful Arta), fix în colț, ieșit cu spatele-n stradă zăcea un autoturism de culoare roșie.

Pentru o clipă, reporterul a crezut că legea va fi aplicată, în sfârșit, în municipiul Cluj-Napoca: doi polițiști locali se vedeau venind agale dinspre Librăria Universității spre locul faptei. Ei, aș! Nici măcar nu au întors privirea, au trecut nepăsători pe lângă faptă, adânciți într-o conversație.

Apoi s-au pierdut în zare către rezolvarea altor stringente și arzătoare cafeluțe pe bani publici, probabil.

Iar șoferul contravenient ce să înțeleagă din faptul că a putut zace în intersecție cât a dorit mușchiul său? Exact ce am înțeles și noi când l-am fotografiat azi stând exact în același loc la 24 de ore distanță. Că-i voie. Că legea e facultativă, în funcție de bunăvoința organului.

Poate o fi fiind abandonată mașina, nu știm, dar poate ne spune șeful polișiștilor locali, domnul Marcel Bonțidean, câte amenzi a primit ieri și azi autoturismul cu numărul CJ 05 RRR?

În rest, dacă tot mai vrea să angajeze 33 de băgători de seamă care fac astfel de cadouri contravenienților, să le schimbe unforma în roșu ca la Moș Crăciun. Cu ocazia asta poate crede și domnul Dragnea că ne-am dat cu PSD și are să ne dea fonduri guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *