Din oras

Neon Lighting Cluj-Napoca, abonată la contracte pe bani publici, construiește două blocuri de șase etaje pe strada Paris

Scris de 110

Un bloc de birouri și un imobil de locuințe cu spații comerciale la parter, ambele de șase etaje, vor fi construite la intersecția străzilor Paris și Gheorghe Lazăr. Planul Urbanistic de Detaliu va fi discutat în ședința extraordinară de Consiliu Local de miercuri, 20 ianuarie. Beneficiarul proiectului este Neon Lighting Cluj-Napoca, furnizor de soluții de iluminat, are numeroase contracte cu instituții publice din țară.

Potrivit documentației pentru Planul Urbanistic de Detaliu, proiectul prevede construirea unui ansamblu mixt – extindere și etajare corp C4 cu regim final de înălțime S+P+5E+R cu destinația birouri și construire imobil locuințe colective cu spațiu comercial la parter 2S+P+4E+2R, pe strada Gheorghe Lazăr – strada Paris nr. 38, 38A.

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 1444 mp, este situată la intesecția străzilor Paris și Gheorghe Lazăr, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea estică și sudică. Pe parcelă există fond construit – corpurile de clădire C1, C2, C3 și C4, din care C1, C2 și C3 fiind propuse spre desființare.

La dezbaterile publice care au avut loc online nu au existat obiecții din partea vecinilor. Neon Lighting mai are însă un proiect imobiliar în oraș, care a fost aprobat de Primărie în ciuda nemulțumirilor vecinilor. Oamenii reclamau regimul de înălțime prea mare: șase etaje, în condițiile în care zona este preponderentă de case. Acest bloc se construiește pe strada Mărășești, în vecinătatea Parcului Feroviarilor.

Neon, furnizor de produse și soluții de iluminat fondat în 1994, în Cluj-Napoca are patru divizii, organizate în patru companii diferite. Una dintre acestea este Neon Lighting, care se ocupă de partea de creație și design iluminat festiv și arhitectural. Compania a crescut constant în ultimii 20 de ani.

În ultimii 20 de ani, cifra de afaceri a companiei Neon Lighting a crescut constant. Dacă în anul 2000, veniturile totale aveau valoarea de aproximativ 1 milion euro, în urmă cu doi ani, valoarea acestora a ajuns la 11 milioane euro. În anul 2018, cifra de afaceri a firmei din Cluj era de aproape 9,9 milioane euro. În urmă cu patru ani, compania clujeană a avut o cifră de afaceri de aproape 8,4 milioane euro.

Profitul net declarat de Neon Lighting în anul 2019 a fost de peste 1,2 milioane euro, față de 973 mii euro în 2018 și 574 mii euro în 2017. Un profit similar cu cel din 2019 a fost înregistrat în anul 2016, acesta fiind de altfel cel mai bun profit din ultimii 20 de ani.

În urmă cu 20 de ani, Neon Lighting avea 12 angajați. Numărul salariaților a crescut în fiecare an și a ajuns la 89 în urmă cu doi ani.

Compania este deținută de Dorinel Augustin Cosma (50%) și Ioan Nemeth (50%). Cei doi sunt și administratori.

Neon Lighting a avut ani la rând contracte cu Primăria Cluj-Napoca pentru iluminatul de sărbători în oraș. A mai avut și un acord-cadru în valoare de 520.000 euro pentru suprailuminarea a 100 de treceri de pietoni. De asemenea, a avut un contract de 4,3 milioane euro și cu Primăria Zalău pentru iluminatul public al orașului. Cu Primăria Suceava, Neon Lighting a avut un contract de 27 milioane euro, fără TVA, pentru „furnizare materiale necesare pentru repararea instalațiilor luminoase pentru sărbătorile de iarnă”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 15 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE