Din oras

Neon Lighting Cluj-Napoca, abonată la contracte pe bani publici, construiește două blocuri de șase etaje pe strada Paris

Scris de 110

Un bloc de birouri și un imobil de locuințe cu spații comerciale la parter, ambele de șase etaje, vor fi construite la intersecția străzilor Paris și Gheorghe Lazăr. Planul Urbanistic de Detaliu va fi discutat în ședința extraordinară de Consiliu Local de miercuri, 20 ianuarie. Beneficiarul proiectului este Neon Lighting Cluj-Napoca, furnizor de soluții de iluminat, are numeroase contracte cu instituții publice din țară.

Potrivit documentației pentru Planul Urbanistic de Detaliu, proiectul prevede construirea unui ansamblu mixt – extindere și etajare corp C4 cu regim final de înălțime S+P+5E+R cu destinația birouri și construire imobil locuințe colective cu spațiu comercial la parter 2S+P+4E+2R, pe strada Gheorghe Lazăr – strada Paris nr. 38, 38A.

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 1444 mp, este situată la intesecția străzilor Paris și Gheorghe Lazăr, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea estică și sudică. Pe parcelă există fond construit – corpurile de clădire C1, C2, C3 și C4, din care C1, C2 și C3 fiind propuse spre desființare.

La dezbaterile publice care au avut loc online nu au existat obiecții din partea vecinilor. Neon Lighting mai are însă un proiect imobiliar în oraș, care a fost aprobat de Primărie în ciuda nemulțumirilor vecinilor. Oamenii reclamau regimul de înălțime prea mare: șase etaje, în condițiile în care zona este preponderentă de case. Acest bloc se construiește pe strada Mărășești, în vecinătatea Parcului Feroviarilor.

Neon, furnizor de produse și soluții de iluminat fondat în 1994, în Cluj-Napoca are patru divizii, organizate în patru companii diferite. Una dintre acestea este Neon Lighting, care se ocupă de partea de creație și design iluminat festiv și arhitectural. Compania a crescut constant în ultimii 20 de ani.

În ultimii 20 de ani, cifra de afaceri a companiei Neon Lighting a crescut constant. Dacă în anul 2000, veniturile totale aveau valoarea de aproximativ 1 milion euro, în urmă cu doi ani, valoarea acestora a ajuns la 11 milioane euro. În anul 2018, cifra de afaceri a firmei din Cluj era de aproape 9,9 milioane euro. În urmă cu patru ani, compania clujeană a avut o cifră de afaceri de aproape 8,4 milioane euro.

Profitul net declarat de Neon Lighting în anul 2019 a fost de peste 1,2 milioane euro, față de 973 mii euro în 2018 și 574 mii euro în 2017. Un profit similar cu cel din 2019 a fost înregistrat în anul 2016, acesta fiind de altfel cel mai bun profit din ultimii 20 de ani.

În urmă cu 20 de ani, Neon Lighting avea 12 angajați. Numărul salariaților a crescut în fiecare an și a ajuns la 89 în urmă cu doi ani.

Compania este deținută de Dorinel Augustin Cosma (50%) și Ioan Nemeth (50%). Cei doi sunt și administratori.

Neon Lighting a avut ani la rând contracte cu Primăria Cluj-Napoca pentru iluminatul de sărbători în oraș. A mai avut și un acord-cadru în valoare de 520.000 euro pentru suprailuminarea a 100 de treceri de pietoni. De asemenea, a avut un contract de 4,3 milioane euro și cu Primăria Zalău pentru iluminatul public al orașului. Cu Primăria Suceava, Neon Lighting a avut un contract de 27 milioane euro, fără TVA, pentru „furnizare materiale necesare pentru repararea instalațiilor luminoase pentru sărbătorile de iarnă”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 6 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 7 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 12 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 24 hours Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE