Din oras

Neon Lighting Cluj-Napoca, abonată la contracte pe bani publici, construiește două blocuri de șase etaje pe strada Paris

Scris de 110

Un bloc de birouri și un imobil de locuințe cu spații comerciale la parter, ambele de șase etaje, vor fi construite la intersecția străzilor Paris și Gheorghe Lazăr. Planul Urbanistic de Detaliu va fi discutat în ședința extraordinară de Consiliu Local de miercuri, 20 ianuarie. Beneficiarul proiectului este Neon Lighting Cluj-Napoca, furnizor de soluții de iluminat, are numeroase contracte cu instituții publice din țară.

Potrivit documentației pentru Planul Urbanistic de Detaliu, proiectul prevede construirea unui ansamblu mixt – extindere și etajare corp C4 cu regim final de înălțime S+P+5E+R cu destinația birouri și construire imobil locuințe colective cu spațiu comercial la parter 2S+P+4E+2R, pe strada Gheorghe Lazăr – strada Paris nr. 38, 38A.

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 1444 mp, este situată la intesecția străzilor Paris și Gheorghe Lazăr, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea estică și sudică. Pe parcelă există fond construit – corpurile de clădire C1, C2, C3 și C4, din care C1, C2 și C3 fiind propuse spre desființare.

La dezbaterile publice care au avut loc online nu au existat obiecții din partea vecinilor. Neon Lighting mai are însă un proiect imobiliar în oraș, care a fost aprobat de Primărie în ciuda nemulțumirilor vecinilor. Oamenii reclamau regimul de înălțime prea mare: șase etaje, în condițiile în care zona este preponderentă de case. Acest bloc se construiește pe strada Mărășești, în vecinătatea Parcului Feroviarilor.

Neon, furnizor de produse și soluții de iluminat fondat în 1994, în Cluj-Napoca are patru divizii, organizate în patru companii diferite. Una dintre acestea este Neon Lighting, care se ocupă de partea de creație și design iluminat festiv și arhitectural. Compania a crescut constant în ultimii 20 de ani.

În ultimii 20 de ani, cifra de afaceri a companiei Neon Lighting a crescut constant. Dacă în anul 2000, veniturile totale aveau valoarea de aproximativ 1 milion euro, în urmă cu doi ani, valoarea acestora a ajuns la 11 milioane euro. În anul 2018, cifra de afaceri a firmei din Cluj era de aproape 9,9 milioane euro. În urmă cu patru ani, compania clujeană a avut o cifră de afaceri de aproape 8,4 milioane euro.

Profitul net declarat de Neon Lighting în anul 2019 a fost de peste 1,2 milioane euro, față de 973 mii euro în 2018 și 574 mii euro în 2017. Un profit similar cu cel din 2019 a fost înregistrat în anul 2016, acesta fiind de altfel cel mai bun profit din ultimii 20 de ani.

În urmă cu 20 de ani, Neon Lighting avea 12 angajați. Numărul salariaților a crescut în fiecare an și a ajuns la 89 în urmă cu doi ani.

Compania este deținută de Dorinel Augustin Cosma (50%) și Ioan Nemeth (50%). Cei doi sunt și administratori.

Neon Lighting a avut ani la rând contracte cu Primăria Cluj-Napoca pentru iluminatul de sărbători în oraș. A mai avut și un acord-cadru în valoare de 520.000 euro pentru suprailuminarea a 100 de treceri de pietoni. De asemenea, a avut un contract de 4,3 milioane euro și cu Primăria Zalău pentru iluminatul public al orașului. Cu Primăria Suceava, Neon Lighting a avut un contract de 27 milioane euro, fără TVA, pentru „furnizare materiale necesare pentru repararea instalațiilor luminoase pentru sărbătorile de iarnă”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 14 hours Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 14 hours Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 15 hours Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 15 hours In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
 • Acum 15 hours In vizor
  Zice Mircea Abrudean: Misiunea mea este de coordonare a Cancelariei și de a fi un bun sfetnic pentru premier. Aveţi grijă, domnule Ciucă, că şi Uioreanu a ajuns la pârnaie după ce a fost “sfetnicit” de Abrudean!
 • Acum 15 hours Politica
  Alexandru Rafila: 40% din intervențiile Ambulanței se rezolvă la domiciliul pacientului. E nevoie de centre de medicină primară
 • Acum 15 hours General
  Bone Ferenc si-a marturisit crima. Barbatul sustine ca intrat in depresie in ultimii doi ani, de cand s-a aflat ca e violent
 • Acum 16 hours In vizor
  Declarații de neimaginat ale fostelor iubite ale lui Bone Ferenc: “Îmi curgea sângele din nas și mâinile mi erau pline de sânge până la brațe, fața mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulțumit acum. Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit”
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică
 • Acum 17 hours In vizor
  Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
 • Acum 17 hours Justitie
  Seful DNA Cluj a dispus trimiterea in judecata a vicepresedintelui CJ SUCEAVA!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE