Vocea ta

Nemulțumiți de structura anului şcolar 2023-2024, părinții cer schimbări: “Ne dorim predictibilitate”

Scris de 417

Asociaţiile de părinţi cer Ministerului Educaţiei să facă schimbări în structura anului şcolar 2023-2024. Cererea vine ca răspuns la perioada stabilită pentru vacanţa de primăvară de anul viitor.

 • Părinţii au atras atenţia că vacanţa de primăvară nu cuprinde nici Paştele Ortodox, nici pe cel Catolic şi au propus mutarea acesteia în apropierea perioadei sărbătorilor legale.

Astfel, vacanţa ar fi cuprinsă în perioada 22-30 aprilie, în loc de 13-20 aprilie cum a propus Ministerul. După aceasta urmează zilele libere 1 mai, 2 mai şi Paştele Ortodox până pe 6 mai.

De asemenea, asociaţiile de părinţi mai cer ca anul şcolar să înceapă pe 15 septembrie şi să se încheie în jur de 15 iunie, în timp ce în propunerea Ministerului s-ar încheia pe 21 iunie.

“Ne dorim predictibilitate”

“În primul rând, ne dorim predictibilitate, pentru că în fiecare an apare o structură schimbată. Nu cu mult, nu vorbim de o schimbare de fond, dar părinții sunt nemulțumiți pentru că nu știu cum să-și antameze biletele, în special pentru programul Litoralul pentru toți.

Deci, ori găsim un algoritm prin care să știm că vom începe anul școlar în prima zi de luni din septembrie sau a doua zi de luni bineînțeles, îngropând și niște bariere, pentru că s-ar putea ca prima zi de luni din septembrie să fie chiar întâi.

Și având în vedere că avem Bacalaureat, cea de-a doua sesiune, chiar în perioada aia, este imposibil să începi școala în data de 1, asta ar fi o problemă.

Dacă nu găsim un algoritm prin care să ne asigurăm că există un interval între 5, 10 și 11 septembrie atunci să venim cu o dată fixă, așa cum spun majoritatea părinților, exact cum era înainte, data de 15 septembrie, indiferent că va fi marți, miercuri joi sau vineri pentru că există această înțelegere prin care noi trebuie neapărat să începem școala”, a transmis Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţilor de Părinţi, în direct la Antena 3 CNN.ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]