In vizor

Neag, sluga lui Boc, a dat 15000 de euro fără licitație televiziunii RTV, a fugarului Sebi Ghiță. Presa locală clujeană îl pupă în fund pe Boc pentru mult mai puțin

Surprize de proporții în administrația clujeană, cea care plătește sume importante către televiziunea lui Sebi Ghița. Adică, primăria Cluj-Napoca a dat, prin atribuire directă, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță, anunță Gazeta de Cluj. Firma controlată de Ghiță este RIDZONE COMPUTERS SRL, iar valoarea contractului primit este de peste 11.000 euro. Pentru acești bani, compania ploieșteană trebuie să promoveze faptul că administrația condusă de Emil Boc a înnoit flota de transport public din Cluj-Napoca. În aprilie, administrația locală clujeană a mai atribuit un contract de un milion de euro unei societăți legate de fostul deputat PSD

Primăria Cluj-Napoca a dat, prin atribuire directă, adică fără a organiza vreo licitație, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță, fugit în Serbia pentru a scăpa de procese penale în care este trimis în judecată în România. 

Contractul ”Servicii de informare și publicitate pt proiectul ”Înnoirea flotei de transport în comun în Cluj” a fost atribuit firmei Ridzone Computers SRL din Ploiești. Valoarea achiziției făcute de administrația Boc a fost de 53.500,00 RON (11.243,28  EUR), fără TVA, adică exact valoarea estimată de oficialii primăriei clujene.

Pentru acești bani, firma controlată de Sebastian Ghiță va trebui să facă 5 știri (producție si difuzare) si 25 de spoturi publicitare (difuzare).

Firma Ridzone Computers deține licența de difuzare pentru postul de televiziune Romania TV, care îi aparține lui Sebastian Ghiță.

La Ridzone Computers singurul acționar și administrator este GHEORGHE CATRINEL MARIA. Pe anul fiscal 2017, societatea a declarat o cifră de afaceri de peste 26 de milioane de lei și o pierdere de aproape 9 milioane de lei. În cadrul acestei firme, care deține licența postului România TV, a fost acționar și Radu Mihai Tronaru, de 30 de ani, fostul șofer al lui Sebastian Ghiță. Soția lui Tronaru, Ana Maria, a lucrat la cabinetul parlamentar al fostului deputat PSD. România TV, cu sediul central în Bucureşti, s-a lansat în anul 2011, după ce o parte din echipa Realitatea TV a părăsit această televiziune de ştiri deţinută de societatea Realitatea Media SA şi care pentru o perioadă l-a avut ca manager pe Sebastian Ghiţă.

În urmă cu două luni a fost publicat un raport care arată cum administrațiile PSD au atribuit contracte de milioane unor societăți din domeniul media. Printre aceste firme se regăsește și Ridzone Computers, societatea controlată de Ghiță. Firma a primit de la Primăria Sectorului 4 din Capitală, condusă de Daniel Băluță, contracte în valoare de peste 300.000 lei.

Potrivit celor de la Gazeta de Cluj, primăria Cluj Napoca a atribuit un contract de peste un milion de euro, cu TVA, unei firme controlate, potrivit procurorilor DNA, de Sebastian Ghiță. Este vorba de SC Sport Arena din București care va trebui să furnizeze un sistem modular de parchet pentru Sala Polivalentă din oraș. Potrivit DNA, în patru ani de zile societatea respectivă a facturat de la instituțiile publice peste 6 milioane de lei. În anul 2017 firma a avut un profit de… puțin peste 1.000 de euro!

Primăria Cluj Napoca a atribuit, prin procedură simplificată, contractul ”Furnizare sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv și sistem baschet competițional, mobil și pliabil pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca” societății Sport Arena SRL din București. Valoarea contractului a fost de 952.083,8 lei, fără TVA.

Bilanțul firmei este unul extrem de interesant, ținând cont de faptul că Sport Arena SRL este controlată, potrivit DNA, de fostul deputat Sebastian Ghiță și a încheiat contracte în valoare de câteva milioane de lei cu instituțiile statului.

În anul 2016, societatea a declarat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei și o pierdere de peste 800.000 lei cu 9 angajați. În anul următor, cifra de afaceri aproape s-a triplat, fiind de 2,8 milioane lei, profitul declarat a fost de aproape 5.000 lei, adică puțin peste 1.000 de euro, iar numărul angajaților a fost redus la 6 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *