In vizor

Neag, sluga lui Boc, a dat 15000 de euro fără licitație televiziunii RTV, a fugarului Sebi Ghiță. Presa locală clujeană îl pupă în fund pe Boc pentru mult mai puțin

Scris de 1,082

Surprize de proporții în administrația clujeană, cea care plătește sume importante către televiziunea lui Sebi Ghița. Adică, primăria Cluj-Napoca a dat, prin atribuire directă, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță, anunță Gazeta de Cluj. Firma controlată de Ghiță este RIDZONE COMPUTERS SRL, iar valoarea contractului primit este de peste 11.000 euro. Pentru acești bani, compania ploieșteană trebuie să promoveze faptul că administrația condusă de Emil Boc a înnoit flota de transport public din Cluj-Napoca. În aprilie, administrația locală clujeană a mai atribuit un contract de un milion de euro unei societăți legate de fostul deputat PSD

Primăria Cluj-Napoca a dat, prin atribuire directă, adică fără a organiza vreo licitație, un contract finanțat prin fonduri norvegiene unei firme conectate la afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță, fugit în Serbia pentru a scăpa de procese penale în care este trimis în judecată în România. 

Contractul ”Servicii de informare și publicitate pt proiectul ”Înnoirea flotei de transport în comun în Cluj” a fost atribuit firmei Ridzone Computers SRL din Ploiești. Valoarea achiziției făcute de administrația Boc a fost de 53.500,00 RON (11.243,28  EUR), fără TVA, adică exact valoarea estimată de oficialii primăriei clujene.

Pentru acești bani, firma controlată de Sebastian Ghiță va trebui să facă 5 știri (producție si difuzare) si 25 de spoturi publicitare (difuzare).

Firma Ridzone Computers deține licența de difuzare pentru postul de televiziune Romania TV, care îi aparține lui Sebastian Ghiță.

La Ridzone Computers singurul acționar și administrator este GHEORGHE CATRINEL MARIA. Pe anul fiscal 2017, societatea a declarat o cifră de afaceri de peste 26 de milioane de lei și o pierdere de aproape 9 milioane de lei. În cadrul acestei firme, care deține licența postului România TV, a fost acționar și Radu Mihai Tronaru, de 30 de ani, fostul șofer al lui Sebastian Ghiță. Soția lui Tronaru, Ana Maria, a lucrat la cabinetul parlamentar al fostului deputat PSD. România TV, cu sediul central în Bucureşti, s-a lansat în anul 2011, după ce o parte din echipa Realitatea TV a părăsit această televiziune de ştiri deţinută de societatea Realitatea Media SA şi care pentru o perioadă l-a avut ca manager pe Sebastian Ghiţă.

În urmă cu două luni a fost publicat un raport care arată cum administrațiile PSD au atribuit contracte de milioane unor societăți din domeniul media. Printre aceste firme se regăsește și Ridzone Computers, societatea controlată de Ghiță. Firma a primit de la Primăria Sectorului 4 din Capitală, condusă de Daniel Băluță, contracte în valoare de peste 300.000 lei.

Potrivit celor de la Gazeta de Cluj, primăria Cluj Napoca a atribuit un contract de peste un milion de euro, cu TVA, unei firme controlate, potrivit procurorilor DNA, de Sebastian Ghiță. Este vorba de SC Sport Arena din București care va trebui să furnizeze un sistem modular de parchet pentru Sala Polivalentă din oraș. Potrivit DNA, în patru ani de zile societatea respectivă a facturat de la instituțiile publice peste 6 milioane de lei. În anul 2017 firma a avut un profit de… puțin peste 1.000 de euro!

Primăria Cluj Napoca a atribuit, prin procedură simplificată, contractul ”Furnizare sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv și sistem baschet competițional, mobil și pliabil pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca” societății Sport Arena SRL din București. Valoarea contractului a fost de 952.083,8 lei, fără TVA.

Bilanțul firmei este unul extrem de interesant, ținând cont de faptul că Sport Arena SRL este controlată, potrivit DNA, de fostul deputat Sebastian Ghiță și a încheiat contracte în valoare de câteva milioane de lei cu instituțiile statului.

În anul 2016, societatea a declarat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei și o pierdere de peste 800.000 lei cu 9 angajați. În anul următor, cifra de afaceri aproape s-a triplat, fiind de 2,8 milioane lei, profitul declarat a fost de aproape 5.000 lei, adică puțin peste 1.000 de euro, iar numărul angajaților a fost redus la 6 persoane.ULTIMA ORĂ

 • Acum 23 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE