Din oras

Ne place, dar…Parcul Caragiale, murdar și prea mic pentru skateri

În buricul târgului, Parcul Caragiale este ignorat de ani de zile de conducerea Primăriei Cluj-Napoca. Nu au mai fost făcute lucrări de modernizare, Poliția Locală circulă prea rar, copiii nu au nici măcar un spațiu de joacă, iar mobilierul urban pentru skateri este prea vechi.  

La prima vedere, Parcul Caragiale este o oază de verdeață și un loc de relaxare. Când sunt întrebați cum li se pare parcul, prima reacție a cetățenilor este de mulțumire.

“Ne place, ne place. Mie îmi place din toate punctele de vedere, stau aproape, am 88 de ani, nu mă simt foarte bine și aici e foarte bine, am verde și mă odihnesc”, spune o pensionară.

Dar dacă se gândesc mai bine, hibele parcului ies la iveală – nu sunt aparate de joacă pentru copii, unele bănci sunt rupte, aleile sunt murdare, iar gunoiul a fost adunat sub aparatele pentru skateboard.

“Eu nu am nicio plângere, poate flori și poate ceva jucării, dar nu mie îmi lipsesc ci copiilor. Sunt unele lucruri acolo, dar poate că nu ar strica să fie pentru strănepoții mei ca să vină aici mai cu placer”, afirmă un vârstnic.

Oamenii ar fi și mai mulțumiți dacă Poliția Locală ar patrula mai des prin parc.

“Să mai pună să mai treacă pe aici și niște milițieni să controleze pe cei care stau aici că sunt și din ăștia nu prea simpatici, să mă exprim mai fin și în rest nu știu ce să spun”, declară un bărbat.

Nu ar strica dacă în parc ar fi montate și niște aparate de joacă pentru copii.

“Să mai aducă pentru copii un tobogan, o hintă. Și un pic mai multă curățenie ar fi ok”, declară o bunică, aflată în parc cu nepotul.

Cei care vin frecvent în Parcul Caragiale spun că băncile sunt ocupate uneori de oameni ai străzii, pentru care spațiul public este dormitor. Poliția Locală ce face?

“Pentru copii, pentru distracție e bun, dar mai trebuie să fie curat și cu lume mai civilizată, cam așa am dori mai mult. Sunt unii care dorm aici pe bancă, sunt care cerșesc. Deci mai multă grijă și curățenie în parc ar putea fi”, mai spune femeia.

La fel ca și adulții, copiii și tinerii care practică skate boarding sunt de părere că locul special amenajat pentru ei arată bine, dar este loc de mai bine.  

“E ok pentru începători, dar flat-ul ar trebui schimbat, înlocuit cu ceva mai ok, mai ușor de dat. Ce crezi că ar trebui să se mai facă astfel încât parcul să arate ca în străinătate? Pentru început, ar trebui un spațiu mai mare, ca să fie exact și ar trebui rampe, cum sunt de exemplu piscinele, bowling, scări”, afirmă un tânăr, amator de skate boarding.

Rămâne de văzut când Primăria Cluj-Napoca va considera că este necesară modernizarea parcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version