Sport

Naționala de handbal masculin condusă de clujeanul Rareș Fortuneanu, grupă accesibilă pentru calificarea la Euro 2022

Scris de 116

La sediul Federației Europene de Handbal din Viena a avut loc astăzi tragerea la sorți a grupelor de calificare pentru Campionatul European de Handbal Masculin 2022. Naționala României, antrenată de Rareș Fortuneanu, a făcut parte din urna a treia valorică, fiind extrasă prima și apoi plasată în Grupa 8. Adversarele României în drumul către turneul final vor fi Suedia, Muntenegru și Kosovo. 

”Pornim la drum pentru calificarea la Campionatul European cu mult optimism, cu multă încredere și convingerea că avem o șansă mare după 26 de ani de a califica echipa României la această mult râvnită competiție continentală. Tragerea la sorți ne-a repartizat în grupa 8 alături de Suedia, Muntenegru și Kosovo. Din punctul meu de calificare Suedia este favorită clar după care șansele de calificare se împart 50-50 între noi și Muntenegru, cu un lejer avantaj pentru echipa din Muntenegru pentru că este obișnuită cu competițiile finale, un pic mai multă experiență la acest nivel din partea lor. Echipa din Kosovp, chair dacă pe hârtie este dezavanrajată și pleacă cu ultima șansă, am convingerea că niciun meci nu va fi ușor și avem șansa noastră pentru a obține mult râvnita calificare. Nu putem vorbi despre jucători anume, pariul meu este și va rămâne echipa. Avem tineri cu potențial, avem jucători experimentați de foarte mare valoare și acest mariaj între cele două generații sper să ne aducă o calificare la Campionatul European din 2022” a declarat antrenorul echipei naționale, Rareș Fortuneanu.

Pandemia a răpit naționalei României șansa de a juca barajul care ar fi putut să o califice la Campionatul Mondial din 2021. 

”În ceea ce privește barajul cu Bosnia și eventual cel cu Ungaria, noi speram într-un rezultat pozitiv și o calificare la Mondialul din 2021. Aveam perioade de pregătire unde puteam să punem la punct lucrurile tehnico-tactice”, potrivit antrenorului Fortuneanu.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante, cu 20 de locuri încă disponibile. Campioana en-titre, Spania, și vicecampioana Croația sunt deja calificate, la fel și gazdele Ungaria și Slovacia. Astfel, la finalul calificărilor, primele două echipe din fiecare grupă, precum și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 vor merge mai departe la turneul final.

Programul provizoriu al etapelor din grupele de calificări

Runda 1: Miercuri 4 – Joi 5 Noiembrie 2020
Runda 2: Sâmbătă 7 – Duminică 8 Noiembrie 2020
Runda 3: Miercuri 10 – Joi 11 Martie 2021
Runda 4: Sâmbătă 13 – Duminică 14 Martie 2021
Runda 5: Miercuri 28 – Joi 29 Aprilie 2021
Runda 6: Duminică 2 Mai 2021 (18:00 CET)ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 1 hour Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE