Sport

Naționala de handbal masculin condusă de clujeanul Rareș Fortuneanu, grupă accesibilă pentru calificarea la Euro 2022

La sediul Federației Europene de Handbal din Viena a avut loc astăzi tragerea la sorți a grupelor de calificare pentru Campionatul European de Handbal Masculin 2022. Naționala României, antrenată de Rareș Fortuneanu, a făcut parte din urna a treia valorică, fiind extrasă prima și apoi plasată în Grupa 8. Adversarele României în drumul către turneul final vor fi Suedia, Muntenegru și Kosovo. 

”Pornim la drum pentru calificarea la Campionatul European cu mult optimism, cu multă încredere și convingerea că avem o șansă mare după 26 de ani de a califica echipa României la această mult râvnită competiție continentală. Tragerea la sorți ne-a repartizat în grupa 8 alături de Suedia, Muntenegru și Kosovo. Din punctul meu de calificare Suedia este favorită clar după care șansele de calificare se împart 50-50 între noi și Muntenegru, cu un lejer avantaj pentru echipa din Muntenegru pentru că este obișnuită cu competițiile finale, un pic mai multă experiență la acest nivel din partea lor. Echipa din Kosovp, chair dacă pe hârtie este dezavanrajată și pleacă cu ultima șansă, am convingerea că niciun meci nu va fi ușor și avem șansa noastră pentru a obține mult râvnita calificare. Nu putem vorbi despre jucători anume, pariul meu este și va rămâne echipa. Avem tineri cu potențial, avem jucători experimentați de foarte mare valoare și acest mariaj între cele două generații sper să ne aducă o calificare la Campionatul European din 2022” a declarat antrenorul echipei naționale, Rareș Fortuneanu.

Pandemia a răpit naționalei României șansa de a juca barajul care ar fi putut să o califice la Campionatul Mondial din 2021. 

”În ceea ce privește barajul cu Bosnia și eventual cel cu Ungaria, noi speram într-un rezultat pozitiv și o calificare la Mondialul din 2021. Aveam perioade de pregătire unde puteam să punem la punct lucrurile tehnico-tactice”, potrivit antrenorului Fortuneanu.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante, cu 20 de locuri încă disponibile. Campioana en-titre, Spania, și vicecampioana Croația sunt deja calificate, la fel și gazdele Ungaria și Slovacia. Astfel, la finalul calificărilor, primele două echipe din fiecare grupă, precum și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 vor merge mai departe la turneul final.

Programul provizoriu al etapelor din grupele de calificări

Runda 1: Miercuri 4 – Joi 5 Noiembrie 2020
Runda 2: Sâmbătă 7 – Duminică 8 Noiembrie 2020
Runda 3: Miercuri 10 – Joi 11 Martie 2021
Runda 4: Sâmbătă 13 – Duminică 14 Martie 2021
Runda 5: Miercuri 28 – Joi 29 Aprilie 2021
Runda 6: Duminică 2 Mai 2021 (18:00 CET)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *