In vizor

Năstrușniciile Ministrului Anisie: materia neparcursă va fi recuperată anul viitor. Când vor susține elevii Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministrul Educației Monica Anisie a oferit informații suplimentare despre modul în care se va încheia anul școlar, în condițiile în care s-a decis că elevii și studenții nu se vor mai întoarce la școală în acest an școlar. Astfel, elevilor le vor fi încheiate mediile cu două note, fără a mai trebui să susțină teze. Pentru cei care nu au acces la cursurile online, școlile și inspectoratele școlare vor trebui să găsească soluții. 

”Cursurile realizate în unitățile de învățământ răman suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca și până acum, până în data de 12 iunie când se vor incheia cursurile anului școlar. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învătământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin, acestea vor transmite sarcini de lucru. Mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note, cum am mai precizat. Însă nu se vor mai susținte teze. Pentru situații excepționale, în cazul în care un elev nu are note, ministerul va comunica modalitățile de încheiere. Studenții își vor continua învățare asistată de tehnologie, examenele se pot susține și online, fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei univeristare va stabli modalitatea și data examenelor.

Anisie a afirmat chiar că materia care nu a putut fi parcursă în această perioadă va fi recuperată în toamnă, ca și cum elevii nu erau suficient de aglomerați, acum profesorii trebuie să găsească soluții să recupereze și ce nu s-a predat aproape patru luni.

”Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, unlele conținuturi care erau prevăzute , să fie abordate anul următor, se recuprează materia neparcursă în această perioadă”, potrivit lui Anisie.

În ceea ce privește elevii din anii terminali, ministrul a declarat că aceștia se vor întoarce la școală pe 2 iunie pentru o perioada de două săptămâni, timp în care va avea loc pregătirea pentru examenele naționale. 

De asemenea, examenle naționale vor fi susținute potrivit calendarului deja stabilit.

”Practic, Evaluarea Națională se va susține pe 15 iunie, iar în legătură cu  examenul de Bacalaureat avem o noutate: sesiune va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele pentru competențe. Pentru cei care susțin examenle de certificare pentru învățământul profesional dual și postliceal, testarea se va face pe bază de proiect,” potrvit ministrului Educației.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *