In vizor

Năstrușniciile Ministrului Anisie: materia neparcursă va fi recuperată anul viitor. Când vor susține elevii Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Scris de 255

Ministrul Educației Monica Anisie a oferit informații suplimentare despre modul în care se va încheia anul școlar, în condițiile în care s-a decis că elevii și studenții nu se vor mai întoarce la școală în acest an școlar. Astfel, elevilor le vor fi încheiate mediile cu două note, fără a mai trebui să susțină teze. Pentru cei care nu au acces la cursurile online, școlile și inspectoratele școlare vor trebui să găsească soluții. 

”Cursurile realizate în unitățile de învățământ răman suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca și până acum, până în data de 12 iunie când se vor incheia cursurile anului școlar. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învătământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin, acestea vor transmite sarcini de lucru. Mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note, cum am mai precizat. Însă nu se vor mai susținte teze. Pentru situații excepționale, în cazul în care un elev nu are note, ministerul va comunica modalitățile de încheiere. Studenții își vor continua învățare asistată de tehnologie, examenele se pot susține și online, fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei univeristare va stabli modalitatea și data examenelor.

Anisie a afirmat chiar că materia care nu a putut fi parcursă în această perioadă va fi recuperată în toamnă, ca și cum elevii nu erau suficient de aglomerați, acum profesorii trebuie să găsească soluții să recupereze și ce nu s-a predat aproape patru luni.

”Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, unlele conținuturi care erau prevăzute , să fie abordate anul următor, se recuprează materia neparcursă în această perioadă”, potrivit lui Anisie.

În ceea ce privește elevii din anii terminali, ministrul a declarat că aceștia se vor întoarce la școală pe 2 iunie pentru o perioada de două săptămâni, timp în care va avea loc pregătirea pentru examenele naționale. 

De asemenea, examenle naționale vor fi susținute potrivit calendarului deja stabilit.

”Practic, Evaluarea Națională se va susține pe 15 iunie, iar în legătură cu  examenul de Bacalaureat avem o noutate: sesiune va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele pentru competențe. Pentru cei care susțin examenle de certificare pentru învățământul profesional dual și postliceal, testarea se va face pe bază de proiect,” potrvit ministrului Educației.
 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 8 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 8 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 23 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE