Uncategorized

Napolact da vina pe consumatorii romani pentru inchiderea fabricii de la Taga

Scris de 748

Napolact nu va mai produce branza de Nasal, facuta in fabrica de la Taga, judetul Cluj. Decizia este una economica, sustin reprezentantii companiei-mama, deoarece “consumatorii romani au un interes scazut pentru specialitatile de branzeturi”. In realitate, branza de Nasal este printre cele mai scumpe produse din aceasta gama, 100 de grame costand peste 20 de lei in magazine.

“Decizia a fost luata ca urmare a interesului scazut pe care consumatorii romani il au pentru specialitatile de branzeturi romanesti. Acest fapt a dus la scaderea continua a vanzarilor si, implicit, a productiei, desi compabia a facut investitii foarte mari in campanii de promovare a gamei de branzeturi de la Taga”, se arata in raspunsul FrieslandCampina.

Mai mult, au aratat reprezentantii companiei, “atunci cand contextul pietei va fi favorabil, iar preferintele de consum ale romanilor in ceea ce privste branza se vor schimba, nu exclude posibilitatea repornirii productiei in aceasta unitate”.

In realitate, branza de Nasal este printre cele mai scumpe produse din aceasta gama. Pentru un pachet de 300 de grame trebuie sa platesti 66 de lei. Ce-i drept, branza este considerata o delicatesa asemanatoare specialitatilor frantuzesti.

Decizia celor de la FrieslandCampina a fost luata in interiorul companiei, iar potrivit unui raspuns oficial, “cei 12 angajati ai unitatii vor beneficia de pachete compensatorii conform contractului colectiv de munca”.

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan a aflat din presa despre inchiderea Fabricii de la Taga si a promis ca va reveni, astazi, cu informatii suplimentare.

Branza de Nasal, asociata cu Transilvania

In viziunea lui Bogdan Branzas, specialist clujean in branding, “disparitia de pe piata a branzei de Nasal nu inseamna mare lucru”. “Nu este un brand, Napolact este un brand si acesta ramane pe piata”, spune Branzas.

In opinia acestuia, decizia este una strict de business. “Reprezentantii companiei au constatat, probabil, a nu exista dstula cerere pentru acest produs. Pana la urma este un produs exclusivist, dar se pare nu si apreciat, iar  cifrele vorbesc in cadrul unei companii. Legat de decizia de a pastra reteta, daca nu costa nimic sa inchizi un business de ce sa vanzi un nume si o reteta?”, spune acesta.

In opinia lui Bogdan Branzas, branza de Nasal era asociata in mentalitatea romanilor cu Transilvania si nu cu Clujul, locul unde s-a produs aceasta.

Fabrica din Taga a fost amenajata intr-o grota, acolo unde traieste bacteria Brevibacterium Linens. De altfel, diferenta dintre branzeturile frantuzesti de aceeasi factura si branza de Nasal este ca in Franta aceasta este insamantata artificial cu mucegai. La fabrica din Taga natura face totul, mai exact aceasta bacterie  din roca grotei. Pana sa fie gata, branza este depozitata in grota timp de doua saptamani.

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 9 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 23 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE