Afacerea zilei

Napoca Constructii se transferă la cota bursei

Scris de 499

Societatea de Construcţii Napoca (simbol bursier NAPO), cu afaceri de 50 milioane de lei şi o capitalizare de 13,7 milioane de lei, este prima firmă listată pe RASDAQ care a decis să se transfere pe piaţa principală a bursei, de la adoptarea, în octombrie 2014, a Legii 151 de desfiinţare a acestei pieţe, arata Ziarul Financiar in editia tiparita din 9 ianuarie 2015.

Napoca, societarea care a construit noua pistă a Aeroportului Cluj-Napoca, va fi astfel prima firmă care ar putea intra pe piaţa reglementată după ce bursa a relaxat condiţiile de admitere la listare, tocmai în ideea de a atrage o parte din so­cietăţile de pe RASDAQ. Cu un capital propriu de 6,2 milioane de lei şi o pondere de circa 23% a acţiunilor dis­ponibile la tranzacţionare (free-float), firma clujeană s-ar califica la limi­tă pentru admiterea în categoria Stan­dard a bursei. Criteriile de ad­mitere sunt o valoare a capitalului propriu de un milion de euro şi un free-float de 25%, însă bursa poate permite derogări de la ul­tima condiţie.

„Listarea pe o piaţă reglementată înseam­nă implicit asumarea transpa­ren­ţei activităţii firmei, ceea ce în opinia mea reprezintă foarte mult şi este un câştig al acţionarilor“, a afirmat Dan Şerban, directorul general al Na­poca.

Acţionarii companiei au decis să se mute pe BVB în pofida unui raport întoc­mit de un consultant şi a opiniei con­siliului de administraţie, care reco­mandau delistarea.

Principalul acţionar al firmei este omul de afaceri Ioan Bene, care controlează direct şi indirect circa 76% din acţiuni. Bene este inculpat într-un dosar al DNA, fiind acuzat că a oferit mită lui Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Con­si­liului Judeţean Cluj, în schimbul unor con­tracte pentru Napoca SA privind construirea unor piste la aero­portul Cluj-Napoca.

Firma a încheiat 2013 cu afaceri de 111 milioane de lei şi un profit de 8 milioane de lei. Bilanţul pe 2014 nu a fost încă publicat.

Direc­torul general al com­paniei a precizat însă că se aşteaptă să încheie anul 2014 cu afaceri de circa 50 milioane de lei şi un profit brut de 10 milioane de lei.

„În ceea ce priveşte eventualele finanţări pe care societatea ar putea spera să le obţină: la ora actuală nu este nevoie, însă ţinând cont de proiectele pe care le avem în vedere în perioada următoare, piaţa reglementată repre­zintă una dintre opţiunile luate în calcul pentru finanţare. Dar despre aceste lucruri vom discuta la momentul po­trivit“, a conchis directorul.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 2 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE