Rautacisme

Muzica betoanelor: bormașina cea de toate zilele

Muzica betoanelor poate satisface orice gust, chiar și al celui mai pretențios meloman. Bormașina este instrumentul fundamental. Dacă tot a venit primăvara, iar clujenii încearcă din răsputeri să se conformeze îndemnului autorităților de a #staîncasă, ei bine, sunetul constant, nemilos al acestui instrument fin, precum bormașina, poate scoate din liniștea autoizolării benevole chiar și un yoghin. 

O dată în plus, mitul românului nemuncitor și leneș este spulberat. Dacă a venit primăvara și e luna martie, nu poți fi sigur că poți surprinde ivirea ghioceilor, nu de alta, dar #rămânîncasă.

Nu poți fi, de asemenea, pe deplin sigur, că vei auzi dimineața glasul privighetorii, iar asta întrucât aici, în Cluj, printre betoane, copacii sunt un lux nepermis, prin urmare, nici cântul păsărilor nu-l poți auzi. 

Altfel, singura certitudine în acest bâlci al incompetenței și amatorismului, în care legea zgomotului este doar o glumă tristă, poți fi sigur de modul în care te vei deștepta dis-de-dimineață.

Ce poate fi mai plăcut decât cafeaua servită dimineața devreme – poți fi sigur că te vei trezi pentru a munci de acasă chiar dacă ai uitat să-ți pui alarma – și sunetul pătrunzător de constant, aiuritor, al unei bormașini bine sucite?!

Simți, cu întreaga ta ființă, cum biții bormașinii îți pătrund până în cel mai tainic loc, iar muzica betoanelor te învăluie. 

Zi de zi. 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: shopniac.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *