Eveniment

Muzeul pisicilor vii: Vizitatorii se pot juca cu micile feline si le pot adopta

In Singapore a fost deschis un muzeu in care vizitatorii se pot juca in voie cu mai multe pisici. Muzeul include si expozitii de pictura, iar publicul primeste informatii despre istoria si trasaturile pisicilor locale.

 

Atractia principala a muzeului sunt insa felinele ce umbla libere printre vizitatori. Jumatate ii apartin celei care a deschis muzeul, iar restul sunt mate date spre adoptie.

Sunt putine muzee dedicate felinelor in toata lumea. Insa acesta este primul muzeu in care si animalele vii au un loc„, a spus Jessica Seet, fondatoarea muzeului.

Seet a vrut sa-i incurajeze pe vizitatori sa adopte o pisicuta abandonata. Cu acest scop, a ales ca unul din etajele cladirii sa fie dedicat felinelor ce isi cauta o familie. Iar majoritatea pisicutelor expuse au reusit sa isi gaseasca stapani.

Cred ca am reusit sa schimbam optica unor oameni. Pana acum, erau de parere ca este o ideea mult mai buna sa cumpere o pisica exotica, scumpa, de la magazin, decat sa ia acasa o pisica autohtona, data spre adoptie„, a spus Sya Shukor, reprezentant ONG.

Pisicutele abandonate raman in muzeu timp de trei luni. Daca in aceasta perioada nu le ia acasa nimeni, atunci alte feline sunt incluse intr-un alt program de adoptii.

 

sursa foto: svetlanagaburici.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *