In vizor

Munții Apuseni, recomandați de CNN pentru pasionații de drumeții

Jurnaliștii CNN au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase din Elveția, Italia sau Franța apar și Munții Apuseni.

„Aceste drumeții de mai multe zile relaxante pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa oferă șansa de a vă reconecta cu lumea, de a face niște exerciții revigorante și de a vă bucura de momente liniștite în unele dintre cele mai frumoase peisaje ale continentului”, potrivit CNN.

Despre Munții Apuseni jurnaliștii americani menționează că: „oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet și modul de viață este plin de tradiție”.

„Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului. Much Better Adventures organizează o drumeție de patru zile cu rachete de zăpadă prin regiune în timpul iernii, unde oaspeții se cazează la familii românești și primesc o primire locală adecvată”, potrivit CNN.

Traseul la care se face referire în articol are plecarea din Turda, durează patru zile și costă în jur la 500 de lire.