Rautacisme

Muntele de gunoi de la Pata Rât s-a evaporat. Acum Boc nu mai are altceva de făcut decât să trimită “hoardele de panseluțe” pe urmele scuipătorilor de semințe

Primarul Emil Boc are niște preocupări cel puțin amuzante. Le-a pus pe “panseluțele lui Bonțidean” să vâneze scuipătorii de semințe din Piața Gării, dar și din alte zone din oraș. A prezentat și dovezi. Ieri într-o emisiune la un post de radio local a mers cu procesele verbale ale, ATENȚIE!!!, nici mai mult nici mai puțin de PATRU amenzi pentru personae care au aruncat coji de semințe pe jos. 

“50% din timp mi-l dedic problemelor curente, de operaționalizare a celor existente, inclusiv, apropo, de la aruncatul semințelor pe jos. Nu glumesc deloc. Am dispus și îi felicit pe colegii de la Poliția Locală pentru că nu au tratat cu superficialitate ce le-am spus. Și le-am spus «dacă mai văd în Piața Gării», e un element de referință, nu am modernizat Piața Gării, e o poartă de intrare în oraș..dacă te duci în parcul acela din preajmă de lângă statuia lui Horea, e «plin de semințe, mizerii, de lucruri aruncate pe jos». Le-am spus «domnule nu avem o lege să îi sancționăm pe cei de acolo?». Vor fi în fiecare zi acolo. Nu se face primăvară cu o floare. Într-o zi au aplicat patru sancțiuni pentru aruncarea cojilor de semințe, a mucurilor de țigară pe domeniul public, s-au aplicat amenzi de 2000 de lei, o amendă este de 500 de lei”, a anunțat Boc, în timp ce flutura procesele verbal și hotărârea de Consiliu Local care prevede sancționarea celor care fac mizerie pe spațiul public. 

În acest context, al gunoaielor mărunte, îi reamintim domnului primar că există câteva zone din oraș despre care angajații săi nici măcar nu știu că sunt ale Primăriei. Parcul Farmec de exemplu. Din ce spun oamenii, Poliția Locală nu vizitează deloc zona. Se și vede acest lucru – parcul este plin de gunoaie, boschetari și adolescenți care folosesc aparatele de joacă ale copiilor. Parcul Armătura este alt loc pe care nu îl vede Poliția Locală. Piața Mărăști are mai mult gunoi pe metru pătrat decât zona Gării și cele două parcuri enumerate anterior, dar nici acelea nu sunt văzute de primar. 

Un pic mai încolo de Piața Mărăști dăm de muntele de gunoi de la Pata Rât. Deși rampa trebuia închisă din 2011, orașul încă se scaldă în putoarea deșeurilor și a fumului rezultat de la incendiile repetate de la Pata Rât. Emil Boc nu a suflat o vorbă despre incapacitatea autorităților județene și locale de a închide rampa de deșeuri, dar se bate cu pumnul în piept că a dispus amendarea aruncătorilor de semințe. Cu tot muntele de gunoi de la Pata Rât, cu mizeria din multe zone din oraș și cu imobilele din centru care periodic cad în capul trecătorilor, Cluj-Napoca este un oraș select. În mintea primarului Emil Boc. 

“Le spun tuturor că avem obligația să ne respectăm unii pe alții, dar să respectăm și domeniul public pe care toți îl folosim. Am aici patru procese verbale cu privire la aruncarea pe domeniul public a mucurilor de țigări. Aplicăm amenzi în tot orașul. Peste tot, Poliția Locală va fi politicoasă, elegantă, va vorbi frumos, dar fermă în aplicarea sancțiunilor. Clujul e un oraș select, cu oameni elevați, e un oraș care respectă mediul. Dacă mă uit pe procesele verbale chiar nu sunt din Cluj cei amendați. Nu vreau să fac discriminări. Dacă vii la Cluj trebuie să te conformezi cu regulile de conviețuire publică impuse de lege și acceptate de majoritate. Nu putem lăsa ca orașul să cadă pradă unor astfel de comportamente”, a mai comentat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *