Din oras

Municipiul Cluj-Napoca riscă să intre în carantină de noapte pe toată durata săptămânii

Scris de 560

MULȚUMIM, EMIL BOC!

Ca urmare a creșterii constante a ratei de infectare, municipiul Cluj-Napoca ar putea intra în carantină de noapte pe toată durata săptămânii. Autoritățile urmează să decidă asupra noilor restricții ce se vor aplica. 

Potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, rata incidenței a crescut la 7,90/1000 locuitori la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Pe județ, rata de infectare a ajuns de la 5,73 la 6,01 la mie.

Situația epidemiologică este monitorizată de autorități pentru o perioadă scurtă de 48 de ore. Potrivit prefectului Tasnádi Szilárd, dacă rata de infectare se menține peste pragul de 7,5/1000 locuitori, miercuri urmează să fie adoptată o nouă hotărâre prin care se va institui carantina de noapte pentru nevaccinați și în timpul săptămânii.

„Restricțiile peste 7,5 se iau, de asemenea la 48 de ore. Dacă rata se menține peste 7,5, atunci miercuri se va adopta o hotărâre în acest sens”, a declarat prefectul județului Cluj. 

Rata infectărilor la nivelul județului Cluj a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, rata incidenței se apropie de 8/1000 locuitori.

CITEȘTE ȘI: Clujul a depășit pragul infectărilor de 6 la mie. În municipiu, incidența este de 7,90 la mia de locuitori

Pentru localitățile cu rată de infectare peste 7,5, restricțiile sunt valabile pe toată durata săptămânii: 
Masca devine obligatorie pe stradă, magazinele se vor închide de la ora 22:00, școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare.

În localitățile cu o rată de peste 6 la mie, persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor putea participa la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), doar în intervalul orar 5,00-24,00 și până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 51 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 3 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 5 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 5 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 7 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 7 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 8 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 10 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 19 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 24 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE