In vizor

Muncitorii Rosal nu mai ridica gunoiul din Hasdeu! Constructorii care s-au ocupat de renovari trebuie sa-si stranga mizeria

Scris de 339

De saptamana trecuta, gunoiul a ramas neridicat in zona Hasdeu, langa bariera Caminului 14. Studentii veniti in aceasta dimineata la camine, pentru cea de a doua tura de cazari, au avut aceeasi surprinza ca cei care s-au cazat saptamana trecuta. Langa bariera Caminului 14, stau aruncati saci plini cu gunoi menajer pentru ca nu mai incap in container. Este singurul container din campus pe care gunoierii nu-l ridica deoarece este plin de moloz.

Studentii care s-au cazat astazi in urma procesului de redistribuire a locurilor din camine, au fost intampinati cu gunoaie. Un singur container a strans in jurul lui gunoi cat pentru alte doua. De aceasta data, situatia nu poate fi rezolvata de grupul Rosal cu care caminele UBB au contract. 

“Au fost duse containerele, in afara de unul singur care este plin cu moloz. Acela nu intra in sarcina noastra. Ei trebuiau dinainte sa stie ca pentru moloz sunt containere speciale. Masinile astea de gunoi nu pot sa duca moloz. E problema lor, de saptamana trecuta e aceasta situatie. M-au sunat de acolo si mi-a venit soferul si mi-a zis ca a luat patru containere si le-a golit, dar pe unul nu l-a putut lua pentru ca e cu moloz”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Adrian Danciu, reprezentant Rosal.

Molozul a fost aruncat acolo de catre constructorii care s-au ocupat de renovarea caminelor. Pentru ridicarea lui este nevoie de containere speciale, explica reprezentantul Rosal.

“Molozul acela e in urma renovarilor facute la camine, nu e nici “vina” lor, ca sa punem niste ghilimele. Constructorul trebuia sa-si comande containere pentru moloz care costa si trebuiau platite si alea. In plus, molozul e dus in alta parte, de catre alte masini”, a adaugat Danciu.

Pe langa acest lucru, nici tomberonul nu mai poate fi folosit. Nu doar containerul este surpraaglomerat, ci si tomberonul, care s-a infundat din cauza materialelor de constructie. 

“Tomberonul de la camin este incarcat cu reziduuri de constructii si e blocat. De asta nu se mai poate arunca gunoiul pe acolo. Trebuie sa-si caute constructorul si sa vina cu lopata si sa dea jos molozul din container, caci alea sunt containere de gunoi menajer. Nici nu rezista la greutati de doua tone”, a clarificat Adrian Danciu.

Vina nu esta a administratorilor de camine, explica Danciu, ci a constructorilor care au preferat sa-si usureze munca. Cei care au facut lucrarile de renovare trebuiau sa anunte ca au nevoie de masini speciale cu care sa transporte resturile de materiale. Solutia este ca administratorii sa contacteze constructorul cu care au colaborat.

“Asta este o problema legata de administratia caminelor de acolo care trebuie sa ia legatura cu constructorii sau cu cine s-a ocupat. Cand va fi gunoi menajer in ele, pungi, reziduuri sau ce mai arunca studentii, atunci gunoiul va fi ridicat fara nicio problema. Masinile astea de gunoi menajer nu pot sa ridice doua tone. In momentul in care toarna moloz in gunoiul ala, atunci gunoiul se comprima. Daca are piatra sau altceva se distruge masina. Dupa aceea cine plateste? Cei de la camine ar trebui sa sune mai des aici sa se consulte, sa discutam. Asta e singura solutie”, recomanda Adrian Danciu.

Administratorii au fost pacaliti de constructori 

Ridicarea reziduurilor de constructii este mai scumpa decat ridicarea gunoiului menajer. Utilizarea unui container special pentru moloz costa in jur de 600 de lei. 

“Un container de cinci metri cubi este in jur de 620 de lei. Nu e vina celor de la camine. Atat doar ca ei nu cunosc problema si asta a fost smecheria constructorilor care stiau ce fac. Sunt multi care au incasat amenzi pentru treaba asta. Dar ei merg in continuare. Ei isi termina lucrarea, arunca gunoiul si dispar”, arata reprezentantul Rosal.

In urma acestei situatii, cei care au de suferit cel mai mult sunt studentii. Danciu explica, insa, ca daca o masina se strica in urma transportului de moloz, vor fi si mai multe zone cu gunoi in strada. 

“Imi pare rau pentru caminele studentesti, pentru aceasta situatie, dar avem si noi niste norme si niste proceduri. Daca o masina din aia se strica, dureaza cateva zile reparatia si atunci raman alte strazi intregi fara gunoiul dus. Nu se poate asa”, conchide Adrian Danciu, din partea Rosal Cluj.

Lucrarile de renovare s-au finalizat, studentii s-au cazat, insa gunoiul nu a fost inca ridicat. Containerul e plin de reziduuri de o saptamana, insa muncitorii Rosal nu vor interveni decat dupa ce responsabilii pentru moloz il vor lua de acolo. Pana atunci, gunoiul continua sa se adune langa ghena.ULTIMA ORĂ

 • Acum 47 mins Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 1 hour PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 hours Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 5 hours In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 5 hours In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 6 hours Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 23 hours In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 1 day In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 1 day In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
 • Acum 1 day Rautacisme
  Aeroportul Cluj va avea sistem de identificare rapidă a obiectelor străine pe pistă. Să-și ia și președintele CJ Cluj un sistem de identificare a impostorilor în pită. A banilor publici, firește
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul le vâră pe gât sindicatelor OUG cu creșterile propuse pentru profesori, dar respinse de aceștia. Ciucă bagă și un șantaj emoțional: ”E momentul ca dascălii și elevii să nu mai stea departe de școală”
 • Acum 1 day Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE