Din oras

Motociclistii ies in strada intr-o campanie cu scop educativ si caritabil

Scris de 498

Cea de-a treia editie a campaniei “Atentie la motociclisti!”, devenita deja traditie de Martisor, vine cu noutati anul acesta. Mai mult decat un mesaj de atentionare a tuturor participantilor la trafic si o modalitate de responsabilizare, evenimentul va avea si elemente educative si caritabile.

Organizatorii, care se asteapta la cel putin 200 de participanti, nu s-au limitat la traditionalul mars prin oras si la impartirea de martisoare soferilor si soferitelor, ci au venit cu elemente noi.

“Dorim sa pastram aceeasi idee de atentionare si transmitere a unui mesaj cu privire la vulnerabilitatea motociclistilor si scopul de a responsabiliza TOtI participantii la trafic (deci inclusiv motociclistii). Cursul de siguranta “Safety Hours”/Workshop siguranta e un aspect nou, tocmai pentru a le putea da un sfat motociclistilor la inceput de drum, dar si celor ce sunt pasionati, dar inca nu au acest statut. Li se adreseaza si motociclistilor ceva mai vechi, pentru ca va oferi diferite informatii din mai multe domenii – siguranta, legislatie, prim-ajutor”, a subliniat Paul Sorinca, organizatorul-coordonator al campaniei.

O alta noutate va fi petrecerea caritabila, fondurile adunate fiind destinate persoanelor cu dizabilitati.

“Am decis sa includem si o parte caritabila pentru ca sunt multe persoane interesate sa faca bine, ne asteptam sa fie multi participanti… dorim sa ne axam si pe o cauza umanitara care nu e destul de accesibila tuturor, adica jucarii poti dona si unei case de copii in nume propriu, dar o suma de bani considerabila e mai greu sa donezi singur”, a mai aratat Sorinca.

Se pot face donatii in contul campaniei, iar la petrecere va exista o tombola, iar suma adunata va fi si ea donata cauzei umanitare, aleasa in perioada urmatoare.

Scopul campaniei este transmiterea unui “mesaj de atentionare cu privire la prezenta si vulnerabilitatea motociclistilor in trafic si, pe de alta parte, o modalitate de responsabilizare a tuturor persoanelor implicate direct si indirect in aceste activitati – soferi, motociclisti, pietoni”, se arata pe pagina evenimentului.

De asemenea organizatorii au afisat un regulament de participare care interzice orice act de bravada.

“Sunt strict interzise actiule contrare bunei desfasurari a evenimentului, precum accelerarea excesiva a motoarelor, explozia esapamentului, claxonarea, ridicarea pe o roata sau alte asemenea actiuni”, se arata in Regulament.

La editia de anul trecut au participat aproximativ 100 de motociclisti.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE