Din oras

Motocicliștii clujeni le livrează medicamente persoanelor peste 65 de ani

Scris de 87

100 de motocicliști din Comunitatea Moto Clu or livra medicamente clujenilor în vârstă de peste 65 de ani, celor cu boli cronice sau în imposibilitate de deplasare, care apelează la numărul unic 0364.406.517.

„Trebuie să ne gândim cu toții la modul practic prin care îi putem ajuta pe alții acum. E adevărat că uneori asta pretinde sacrificii mai ales în situații de criză că aceasta, dar, ca motociclist, eram opimist că în Comunitatea Moto Cluj voi găși oameni gata să se implice. Spre surprinderea mea, în primele 24 de ore aveam pe listă peste 120 de motocicliști voluntari, gata să își asume misiunea distribuției de medicamente pe cheltuiala lor de transport. Imediat am început împreună cu coordonatorii Vă Ajutăm Din Cluj să personalizăm procedurile de siguranță la contaminare, astfel încât să îi protejăm pe cei cărora le livrăm și pe noi, prin reguli extrem de stricte”, a declarat Timotei Câmpean, coordonatorul proiectului #MotoVountar.

Ce spun câțiva dintre voluntarii care au făcut deja livrări pe două roți?

Fábián Kristóf descrie prima sa livrare: „Am ridicat de la coordonator vesta și echipamentul de protecție (mănuși, mască, dezinfectant). Am pornit spre punctul de ridicare a pachetului. Am încărcat în cutiile motocicletei medicamentele, dar și alimente. Odată ajuns la destinația din sat Ciumăfaia, județul Cluj, familia care aștepta pachetul a fost foarte încântată că am ajuns cu bine. M-au așteptat așezând în fața porții niște cutii în care am putut să descarc totul fără să am contact direct cu aceștia. De peste gard, mi-au mulțumit și ne-am făcut cu mâna bucuroși.” 

Rares David Pascu: „În urma pregătirilor noastre pentru această acțiune sunt și mai conștient de riscurile implicate, dar nu mi-a scăzut entuziasmul pentru acțiunea în sine. Că motociclist, îți asumi prin definiție un risc posibil. Mă bucur că fac parte dintr-o comunitate moto activă, bine coordonată și că sunt implicat în acest proiect. De asemenea, mă motivează faptul că îi ajut pe cei care respectă îndemnul de a stă acasă. Așadar, #StatiACASA, venim noi!

Pentru cei din Comunitatea Moto Cluj nu este prima dată când se implică activ în problemele comunității, ei organizând diferite campanii de conștientizare în trafic și promovare a mobilității (Campania  regională „Atenție la motocicliști”, cursuri de prim ajutor), acțiuni umanitare (Cursa anuală de strângere de fonduri pentru cei cu afecțiuni ale prostatei „The Distinguished Gentlemans Ride”, distribuire alimente unor familii nevoiașe), expoziții moto pentru publicul larg (Expoziția anuală „Moto Retro Cluj”).

Reamintim numărul call center-ului Vă ajutăm din Cluj: 0364.406.517.

  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE