Justitie

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, inculpată în mod oficial

Monica Macovei, fost ministru al Justiției și fost europarlamentar, a ajuns vineri dimineața la Parchetul Curții de Apel Constanța. Potrivit unor surse citate de televiziunile de știri, Macovei a fost citată pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în dosar penal care o vizează. Fosta ministră are oficial calitatea de inculpată.

  • Monica Macovei este acuzată de vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier de anul trecut când a lovit un motociclist. Expertiza ar fi arătat că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, acroșând motociclistul care circula regulamentar.

Potrivit Codului penal, acțiunea penală în cazul vătămării corporale din culpă poate fi pusă în mișcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Macovei mai poate scăpa de condamnare dacă victima își retrage plângerea înainte de pronunțarea unei hotărâri definitive în instanță.

Pe data de 8 octombrie 2022 Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul autoturismului propriu, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un motociclist care circula regulamentar. Acesta a suferit răni extrem de grave și a fost transportat la Spitalul Județean, iar ulterior transferat la un spital din București.

Monica Macovei a negat că ar fi intrat pe contrasens.

”Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă.

Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a transmis Monica Macovei, după accident, într-un mesaj postat pe Facebook.