Justitie

Monica Macovei a încercat să plaseze vinovăția la motociclist în accidentul pe care l-a produs în Mangalia anul trecut

Din dosarul care a fost trimis în instanță, în cazul fostului ministru al Justiței, privind producerea accidentul din Mangalia, de acum un an, în care Monica Macovei a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist, reiese că expertiza este clar împotriva ei.

Expertul care a realizat-o a stabilit că, în momentul accidentului, mașină condusă de Monica Macovei avea o viteză de 115 km/h, iar valoarea vitezei de impact a fost undeva la 73 km/h. Mai mult, în raportul de expertiză se arată și că ”această putea evita accidentul, în timp ce motociclistul nu putea nici să îl evite și nici să îl prevină, având în vedere situația dată”, potrivit Realitatea.net.

Foarte importantă este și mărturia Monicăi Macovei pentru că, imediat ce a fost audiată de anchetatori, fostul ministru a încercat să plaseze vinovăția la motociclist. Această spunea că el circula foarte aproape de liniile despărțitoare ale drumului, pe de o parte, iar pe de altă parte, ea menționa că persoana care conducea motocicletă se deplasa cu viteză foarte mare.

Fostul ministru al Justiției urmează să ajungă în fața magistraților, după ce a fost acuzat de vătămare corporală din culpă.

Macovei a încercat să încheie un acord prin care își recunoaște vinovăția, însă fără succes

”La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 şi alin. 3 C.p”, au transmis reprezentanţii Parchetului Curţii de Apel Constanţa.

Sursa citată menţionează că, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalai şi “din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”.