In vizor

Monica Iacob Ridzi asteapta sa afle azi daca iese din inchisoare mai repede

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, a cerut astazi eliberarea conditionata dupa ce a executat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani cu executare. Ridzi isi executa pedeapsa in penitenciarul Gherla si este condamnata pentru abuz in serviciu si a cerut judecatorului sa ii accepte solicitarea pentru ca starea sa de sanatate este precara si are acasa doi copii mici, de 4, respectiv 7 ani, care sunt afectati de despartirea de mama si au nevoie de consiliere psihologica. Mai mult, Ridzi spune ca in timpul detentiei a muncit, in ciuda faptului ca medicii au declarat-o inapta de munca; a participat la cursuri de formare profesionala si a scris si o lucrare stiintifica.

Sedinta de judecata inceputa la ora 9 in aceasta dimineata s-a incheiat. Acum, avocatii asteapta verdictul.

„Am depus in fata instantei mai multe documente care atesta ca starea de sanatate a Monicai Iacob Ridzi nu este una buna. Si daca nu ar fi fost aceasta lege a recursului compensatoriu din 2017, Monica Iacob Ridzi e in drept sa ceara eliberarea conditionata. Deja Comisia de Eliberare Conditionata i-a aprobat cererea si speram ca si instanta o va face. Decizia nu va fi definitiva si poate fi contestata in 3 zile de la pronuntare”, a declarat Tiberiu Ban, avocatul Monicai Iacob Ridzi. 

Fostul ministru a fost trimis in judecata in luna mai a anului 2011 si a fost incarcerat 3 ani mai tarziu. La sedinta de judecata a asistat si sotul ei, Tiberiu Iacob Ridzi, primar al municipiului Petrosani. Acesta nu a dorit sa comenteze in niciun fel situatia sotiei sale. 

fotocredit: www.cdep.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *