Din oras

Mona, fetita cu flori, a ajuns in grija celor de la Protectia Copilului

In urma articolului publicat vineri de Ziar de Cluj in care atrageam atentia asupra faptului ca o fetita este exploatata prin munca si obligata sa vanda flori noaptea pe strazi, politistii locali au ridicat-o de pe strada si au dus-o intr-un centru al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Mona se afla acum in grija unui centru de primire in regim de urgenta.

“Sambata au gasit-o pe strada si au dus-o politistii locali. A ajuns in grija celor de la Protectia Copilului”, a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Sursele Ziar de Cluj arata ca femeia care o exploata pe fetita era concubina tatalui ei, mama ei fiind plecata in strainatate.  Acum fetita, care are 12 ani si se numeste Mona, va sta o perioada in centrul unde a fost adapostita, apoi soarta ii va fi decisa de judecatori.

“Din declaratiile fetitei, mama acesteia ar fi plecata in strainatate. Dupa evaluarea cazului, in termen legal, se va inainta dosarul catre instanta de judecata, care va analiza motivele care au stat la baza masurii adoptate de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj (aceea de a o gazdui intr-un centru de primire in regim de urgenta – n.red.) si se va pronunta dupa caz cu privire la inlocuirea plasamentului in regim de urgenta cu plasamentul, cu privire la reintegrarea copilului in familie si cu privire la exercitarea drepturilor parintesti”, au aratat reprezentantii DGASPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *